пʼятницю, 18 березня 2022 р.

Вознесенськ - нова фортеця на Бузі що зустріла загарбників зброєю

Новий рашиський танк з боку Миколаєва не дістався навіть Натягайлівки


Назва міста у козацьку добу була - Соколи. Колись, це місто було повно військових. Тепер Вознесенськ - центр новоствореного району в “серці” Миколаївщини на річці Південний Буг. Місто підприємців, фермерів, виробничників. За 90 км від обласного центру, та за 30 км до другої за кількістю атомних реакторів - Южно-Українською АЕС. На минулому тижні, не отримавши прохід на Одесу через Миколаїв, загарбники вдались до стрімкого маршу по київській трасі. Але у Вознесенську їх зупинили. При наступі було підірвано 2 мости, один з них залізничний. 2 мікрорайони містечка опинились відірваними від центру міста, але в оперативному плані це захисникам допомогло. Цей яскравий приклад спротиву точно потрапить у майбутні підручники з організації теріторіальної оборони міст.

Євген Величко - 32-річний мер, який починав в бізнесі дуже швидко навчається під час цієї війни тактичній майстерності. Кажуть, радився з земляком - генералом “Марчелло”. Але міський загон ТРО проявив власну відвагу. Протитанковими засобами було спалено більше 30 одиниць техніки ворога. ЗСУ допомогло вогнем з повітря. Вертоліт вогневої підтримки “рашистів” було збито на околиці біля села Ракове. За три дні вознесенці з військовими - погнали загарбників. Їх план дістатись ще однієї АЕС, де до речі працює 3 реактори - провалилась, як й наступ на Одесу, бо єдиний залізничний міст на це місто через Буг поряд з містом. Ось що буває коли мешканці міста з головою, який хоче боронити рідний край зустрічают ворога зі зброєю, а не короваєм.
трофеї дістались бойові



А вже у неділю За Болгарским мостом (який було підірвано) у Вознесенську була встановлена статуя Марії в нагадування про те, що якщо в житті людини Бог буде на першому місці, то все інше буде на своєму.
 

Техніку розбиту вчора повезли до Миколаєва на металобрухт. Від друзів з Польщі отримали перший гуманітарний вантаж з дитячого харчування й ліків для літніх. Місто продовжує ладнати оборону, бо враг може ще сунутись. Сюрпризи будут…

А поки, "налагодили постачання газу, світла, води, водовідведення в громаді, комунальники працюють над тим, щоб вона подавалася цілодобово, але на сьогоднішній день вода подається з 6 ранку до 21 години вечора. Працюємо над вивезенням сміття вчасно", — сказав Євгеній Величко.

Як розповів Євгеній Величко, громада отримала дозвіл збирати тіла загиблих окупантів у Вознесенській та сусідніх громадах.

"На даний час вагони-рефрижератори знаходяться на нашій залізничній колії. Ми будемо відпрацьовувати цю роботу, але мені дуже потрібна допомога земляків – прошу повідомляти про тіла загиблих за номерами телефонів (066) 650-52-70 та (095) 000-09-42. Прохання – тіла самим не чіпати. Вони можуть бути заміновані!", — сказав Євгеній Величко.


Миколаївщина - край де живуть волелюбні громадяни своєї країни, яким дуже кортить погнати ворога не тільки за Дніпро, але й за Перекоп.

В.Головченко.


Фото: Підірваний у Вознесенську міст


Немає коментарів: