пʼятницю, 18 березня 2022 р.

Думки ветерана



1. Тиск Президентом та нашими дипломатами на уряди колективного Заходу через їх виборця, це прекрасний, єдино вірний стратегічний хід. Читаю коментарі німців, і бачу їх щирий шок та розчарування політикою канцлера Шольця.

2. Нарративи щодо відмови від курсу в НАТО та розмови про нейтральний статус - державна зрада, особисто передаю керівництву країни від сотен та тисяч військових - не думайте цим гратись. Це буде мати колосальні негативні наслідки, в першу чергу в середовищі Захисників!

3. Керування військами в умовах які ми маємо, вважаю непоганими. З моєї точки зору, недостатньо приділяється уваги логістиці, і звісно Маріуполь, наша біль, наше страждання.

4. Інформаційна війна на висоті, можна сказати що росія її програла безнадійно, все що вони зараз продукують, призначене виключено для їхньої, внутрішньої аудиторії.

5. Гуманітарну роботу влади оцінюю на незадовільно, від провальної, невчасної евакуації до поганого рівня забезпечення продуктами харчування у регіонах зі складною логістикою.

6. Формування резервів ведеться належним чином, основне питання до військово-політичного керівництва, де стратегічні запаси? Де засоби захисту та нормальне спорядження?

7. Завзятість з якою українська нація включилась в боротьбу, не залишає супротивнику ніяких шансів.

8. Росіянин який зараз не бере активної участі в перемозі України - мій ворог, і я буду боротись з ними поки ми не зруйнуємо цей мордор до фундаменту.

9. Кожен свідомий українець зараз може жити тільки Перемогою, наша нація це зараз надія всього прогресивного людства.

10. На наш час випали страшні страждання, але і величезна відповідальність. Наша перемога, чи навпаки поразка суттєво змінить світову розстановку сил у бік розвитку демократії чи навпаки тоталітаризму. Майбутнє світу зараз зосереджено в Маріуполі, Києві, Миколаєві, Харкові, Ізюмі, Чернігові та Сумах.

11. Вперше в історії наша діаспора може суттєво вплинути на Перемогу. Тисніть на уряди своїх країн, на бізнес який намагається продовжувати співпрацю з Мордором, загоняйте під плінтус проросійську діаспору, допомагайте ресурсами.

12. Військовий, волонтер, рятувальник, чиновник, лікар, комунальник, підприємець, поліцейський, виробничник, водій, вчитель, митець, фінансист - немає зараз великого або маленького внеску, зараз кожен б'є москаля на своєму місці.

13. Плекайте свою ненависть, це наше пальне.

Слава Україні! Смерть рашистським окупантам!
Ілля Шполянський.



Немає коментарів: