вівторок, 8 березня 2022 р.

Як новий військовий корабель РФ був знищений?

Вчора з'явилося нарешті офіційне підтвердження інформації про успішну операцію Військово-морських сил України, яким вдалося зробити неможливе (чому, до речі, ніхто давно не дивується) та знищити гордість нацистського Чорноморського флоту – найновіший патрульний корабель проекту 22160 «Василь Биків».

Корабель потрапив під удар української морської реактивної артилерії. Сталося це у районі Одеси. І затонув. Інформації про долю екіпажу немає. Щоправда, вода холодна, а поряд – доблесна українська ППО, яка вже довела, що здатна зробити погоду нельотною буквально по клацанню пальців. Гелікоптери до тонучих не підберуться. Але може комусь і пощастило.

Як нам стало відомо, поразка «Бикову» була завдана аж ніяк не через збіг обставин - ні, це була спланована і блискуче реалізована військово-морська операція.

Російські кораблі намагалися у наших водах біля Одеси потопити легкі українські катери – гюрзи та айлейнди. Наші успішно ухиляються. На жаль, один із українських катерів був потоплений. Багатьох моряків вдалося врятувати.

Так ось, виявляється залізні воїни ВМСУ (а сидіти в катері з легким озброєнням проти таких монстрів, як «Макарів» та «Биков» - це треба бути - залізною людиною) не рятувалися, а ЗАМАНЮВАЛИ росіян до підготовленої, обладнаної та чудово замаскованої вогневої позиції N-ської артилерійської бригади. Яка у потрібний момент зробила свою справу.

Результат очевидний. Шкода, заради цієї дуже важливої ​​та безпрецедентної у світовій військовій історії (ніколи ще бойові кораблі не топили із землі системами РЗСО) перемоги довелося пожертвувати чудовим катером та частиною його відважної команди. Вони житимуть у серцях української нації. Їхніми іменами дуже скоро назвуть вулиці та площі.





Немає коментарів: