субота, 19 лютого 2022 р.

Залишиться на "Сухому" фонтан?




У Миколаєві назріває черговий скандал. На мій погляд, стосується кожного містянина, а не тільки тих, хто живе на Сухому. Але особливо запрошую до уваги депутатів та журналістів.
Якщо коротко, то планують побудувати декілька багатоповерхівок там, де генеральний план міста не дозволяє й ДБН таку етажність категорично забороняють. Пишуть навіть, що зараз міська архітектурна-міськбудівнича рада категорично відхилила проєкт: 0 – голосів «за», 11 – «проти», 4 – «утрималися».

Так у чому ж небезпека? Ну, як… Вже називають таких зацікавлених осіб у цьому побудуванні, що зрозуміло – порішають. От, щоб не порішали, вже заплановані Громадські слухання і я прошу тих, чий голос має вагу у місті теж долучатися.

А може не порішають? Егеж, егеж… Ця ділянка відводилася містом під «медичний центр». А зараз ми що бачимо на мапі геокадастру? Бачимо – «02.10 Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури». Чаклунство! А ще саме тут і сквер 18 років тому був, а брат тодішнього «кращого мера» Чайки той сквер вже спиляв і одну багатоповерхівку на його місці побудував. А другий будинок поруч на місці спортмайданчика. Ну, так співпало.

Я не хочу, щоб з нашим містом таке робили. Вільного місця багато, пів міста в пустирях – йдіть будуйте. Я розумію чому їм цікаво втиснути ще кілька будиночків вікна в вікна – дешевше комунікації, менше витрат та й на Сухому мабуть престижне житло. Правда, яке воно буде престижне з таким скупченням – незрозуміло. Просто вб’ють Сухий Фонтан, як вони вже вбили Яхтклуб. Ще один миленький район міста кане у Літу.

Тому запрошую на Громадські слухання – 22 лютого в 14-00 в ДК Будівельників. Вважаю, що не можна дозволяти паплюжити місто заради заробітку декількох людей.

Розголос - наша зброя.
Д.Удовицький.


Немає коментарів: