пʼятницю, 4 лютого 2022 р.

Відшукався привід для нового будмайданчику за бюджетні кошти




Знову чергова забудова рекреаційної зони та знищення дерев в нашому південному місті. Нажаль, тенденція до забудови скверів та знищення дерев в Миколаєві зберігається та підтримується представниками влади.
Нещодавно в з'явилася інформація, що Віталій Кім - голова Миколаївської ОДА анонсував будівництво урбан-парку в Адміралтейському сквері (сквер ім. 61 комунара).
Урбан-парк це об'єкт, який складається зі спортивних майданчиків для занять сучасними видами спорту та активного відпочинку. Він займає достатньо велику площу, тому його будівництво означає суттєве зменшення площі зелених насаджень скверу.
Адміралтейський сквер має затверджений проєкт землеустрою і відноситься до рекреаційної та історико-культурної зони за Генпланом. Тому будувати в ньому урбан-парк означає порушувати містобудівне законодавство. На підставі чого його там збираються будувати?
Урбан-парки розміщують на територіях спортивних споруд, занедбаних прибудинкових територіях житлових зон або на галявинах великих парків.
Сквери мають залишатися скверами! Досить зменшувати зелені зони! Вже є затверджена стратегія адаптації до змін клімату, вивчайте її та робіть місто комфортним для людей!
Н.Рижкова, Координаторка в ГО Місто Сонця.


Немає коментарів: