пʼятницю, 28 січня 2022 р.

Опануємо навички медичної допомоги



Поки в Миколаєві міські депутати та чиновники ухиляються від питань цивільної безпеки, виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив Програму захисту населення.

З четверга, 27 січня, у Львові стартували навчання (для посадовців міської ради та працівників комунальних установ) з надання домедичної допомоги. 

Перші навчання відбулися у великій сесійній залі Львівської міської ради. Їх проводить колишня чиновниця мерії, а тепер представниця Мальтійської служби допомоги Олена Голишева.

Заняття важливі, аби насамперед психологічно заспокоїтися — що людина в стані допомогти собі та членам своєї родини, сусідам… «Це знімає стресові стани, — каже Олена Голишева. — Завдяки таким курсам кожен опанує навички медичної допомоги, 80% - це практика. Щоб у разі надзвичайної ситуації шанси на невідкладну допомогу були вищими. Наш пілотний проєкт дасть змогу зрозуміти: які цільові групи є, які теми допомоги будемо більше форсувати. Сподіваємося, що ефект залишиться на подальші роки, бо все ж тривожність є. А ці знання і навички — на ціле життя».

Як сказав на брифінгу голова Львівської ОТГ Андрій Садовий, вже наступного тижня тренінги з надання першої медичної допомоги стартують в усіх районах Львова.

«У місті є 50 людей, які можуть проводити такі навчання, — каже Садовий. — Локації для навчань — районні адміністрації, медіатеки. Також будемо використовувати школи, давати імпульс старшокласникам. Він був у 2014 і 2015 роках, потім все затихло. А зараз — системна робота, щоб кожен львів'янин умів надавати домедичну допомогу».

«Навчаємо наших працівників та персонал комунальних служб, — наголошує мер. — Готуємо графіки для приватних підприємств Львова, а наступний крок — навчання львів’ян. Провели перемовини з усіма стрілецькими тирами області. 28 січня на засіданні виконавчого комітету ухвалимо перший документ — Програму щодо захисту населення. Згодом програму винесуть на сесію Львівської міської ради, яка відбудеться 3 лютого. Це серйозний і системний документ і це наша допомога щодо територіальної оборони, якою займається виключно держава. Мав зустріч з керівництвом Територіальної оборони, хлопці знають, що і як робити».
"Високий замок".


Немає коментарів: