суботу, 29 січня 2022 р.

Інноваційні проекти в громадах продовжуються




Проєкт Hackathon for Leadership in Local Innovations (HALLI) – інкубатор для виявлення, підтримки та впровадження інновацій на місцевому рівні, щоб разом з активними змінотворцями «дошліфувати» найцікавіші задуми від ідеї до проєкту завітав 26 січня до Миколаєва. Було розглянуто 105 заявок від учасників з усієї України. Перший ідеатон відбувся у Львові, а другий – в Полтаві. Місцем проведення ідеатону в нашому місті стала Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького. 

До Миколаєва приїхав 21 учасник з Южного, Луганщини, Запоріжжя, Одеси, Дніпра, Херсона. Разом з менторами вони доопрацювали власні ідеї для вирішення реальних проблем у своїх громадах, а також презентували їх відбірковій комісії. Всі представники регіональних команд, які хочуть покращити життя у громадах, були готові до захисту власних пропозицій. Не було ніякого натяку на патерналізм. Переважно фокусом ідей були екологічні проблеми. Це й не дивно, декларативна природоохоронна політика насправді реалізується у тисячах будівель по берегах річок й озер, лиманів. А поводження зі сміттям нагадує "печерні" часи. На жаль проект нашої редакції не було підтримано, будемо його просувати далі. Також не взяли до уваги місцевий протиейджизьский проєкт. У "фінал" вийшли лагідні романтичні проєкти молодих учасників. Їм ще треба "шишки" набивати.


Відбіркова комісія обрала 5 команд переможців, які поїдуть до столиці змагатися з учасниками-переможцями інших двох ідеатонів, які відбулися у Львові та Полтаві. Найкращі проєкти отримають підтримку у 5000$.

Вдячні організаторам заходу Мережі захисту національних інтересів «АНТС» за підтримку таких цікавих і потрібних ініціатив.
С.Лиманов.
Фото: С.Вовк.


Немає коментарів: