четвер, 30 грудня 2021 р.

АГРОКООПЕРАТИВ УЧАСНИКІВ АТО З ОДЕЩИНИ БУДУЮТЬ ТЕПЛИЦІ ЗА ГРАНТОВІ КОШТИ




У 2021 р. група учасників АТО створила сільськогосподарський кооператив «Перлина Одещини» та прийняла участь у конкурсі на отримання гранту з розвитку тепличного господарства. Так, за фінансової підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP учасники бойових дій отримали кошти на створення тепличного господарства. Учасники кооперативу – ветерани АТО, в тому числі 3 особи з інвалідністю внаслідок війни. Очолив кооператив Олександр Голопотелюк.

Завдяки канадському проекту UHBDP в процесі реалізації гранту кооператив встановив дві теплиці загальною площею 1000 м2 із опаленням на твердому паливі та крапельним зрошенням, придбав необхідне обладнання для обслуговування теплиць: мотоблок з навісним обладнанням, котли з опалення та комплектуючі.




Наразі група виробників-учасників АТО змонтувала все необхідне обладнання для запуску теплиць у роботу, почались сільськогосподарські роботи з висіву насіння редису, кропу та цибулі. Чекаємо перший врожай.

Історія створення сільськогосподарського кооперативу «Перлина Одещини» почалась з того, що група учасників АТО звернулась до дорадчої служби «Центр розвитку села», яка реалізує канадський проект UHBDP в Одеській області, з проханням допомогти їм з реалізацією ідеї розвивати тепличне господарство в Березівському районі, де вони мають земельні ділянки. Разом обговорили ідею, відвідали аналогічне тепличне господарство в Одеській області, де отримали багато інформації та в подальшому підтримку керівника фермерського господарства у підготовці грантової заявки.

За допомогою Українського проекту бізнес-розвитку UHBDP були оформлені необхідні документи з реєстрації сільськогосподарського кооперативу «Перлина Одещини» та 6 вересня 2021 року він був зареєстрований.
uhbdp.org


Немає коментарів: