пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Безкоштовна передплата преси для вакцинованих



Президент Володимир Зеленський виступив з ініціативою щодо заохочення вакцинованих українців. Ми, пенсіонери, підтримуємо рішення керівника держави одночасно підтримати громадян, які пройшли щеплення від Ковід-19, і підприємства та галузі народного господарства, які найбільш постраждали від введення карантинних обмежень.
Я сільський вчитель-пенсіонер, хочу запропонувати Президенту, Прем’єр-міністру розширити перелік послуг, які можна буде сплатити за рахунок державної допомоги щепленим проти Ковід-19 громадянам. Справа в тому, що нам, сільським пенсіонерам, майже нема можливості потратити кошти на відвідання театру, виставки, купівлю абонементу в спортзал. Тому висловлю думку своїх односельчан: варто дозволити витрачати державну допомогу вакцинованим і на передплату періодичної преси.
Усі ми бачимо, що друковані медіа, редакції місцевих газет в результаті карантину переживають кризу, вони втратили рекламодавців і передплатників, скорочують обсяг випусків, деякі тимчасово призупинили вихід видань. Переконаний, що держава повинна здійснити антикризову підтримку українських медіа, які страждають через економічну кризу, викликану епідемією коронавірусу й карантинними обмеженнями.
Водночас ми, свідомі громадяни, отримаємо доступ до відповідальних джерел інформації, якими є офіційно зареєстровані газети, яким довіряють читачі. Крім того, це буде правильне рішення щодо збереження й розвитку газет -- як гостро необхідний крок у боротьбі з ворожою пропагандою, фейками та маніпуляціями. Перевірено часом: місцеві газети відіграють надзвичайно важливу роль у правдивому інформуванні щодо подолання наслідків пандемії, висвітлення на місцях реалізації втілюваних у державі реформ.
Якщо держава запровадить можливість витрачати цю державну допомогу на поштову передплату місцевої преси, то тисячі редакцій ЗМІ залучаться до інформаційної кампанії з роз’яснення механізму отримання тисячі гривень та особливостей функціонування застосунку «Дія». І здійснити передплату буде просто, адже кошти через свою мережу прийматиме єдине підприємство -- АТ «Укрпошта».
Виконайте наше прохання -- і тисячі, мільйони пенсіонерів України читатимуть улюблені видання і будуть вдячні Президенту та уряду!
З повагою, Данило Кіт, село Кумарі Первомайського району Миколаївської області


Немає коментарів: