понеділок, 29 листопада 2021 р.

Програми ЄС Еразмус+ – відкрито! Бюджет конкурсу - €3.9 billion!







24 листопада 2021 р. Європейська Комісія оголосила новий конкурс Програми Еразмус+ на 2022 рік, прийнявши Щорічну Програму – Annual Work Programme 2022. Завдяки збільшеному бюджету в майже 3,9 мільярда євро на наступний рік, Еразмус+ продовжить надавати можливості для обмінів на навчання та практики, стажування та викладання, створення проєктів транскордонного співробітництва у сферах освіти та професійного розвитку, молоді та спорту.

Програма й надалі підтримуватиме молодь та заохочуватиме її участь у демократичному житті, вносячи значний внесок у досягнення цілей Європейського року молоді 2022 (European Year of Youth 2022), який було оголошено у вересні 2021 року.

Основними новаціями, запровадженими сьогодні у конкурсах, є: Forward-looking projects; More exchanges with third countries; More inclusive DiscoverEU; Bringing the EU closer to schools; Simpler financing of cooperation projects (детальніше).

Оголошення конкурсів - Call for proposals 2022:
Керівництво до Програми - Programme Guide 2022 (in the Erasmus+ Website)
Щорічна Програма – Annual Work Programme 2022
Прес-реліз: Press release
Коротко про Програму: Factsheet
Доступ до Програми країн-партнерів з поза ЄС: opportunities from ourside EU
Про міжнародний вимір Програми: international dimension 2022
Напрями відкриті для України з кінцевими термінами подання заявок (DEADLINES) - за посиланням тут.

Нагадуємо, що 25 березня 2021 р. Європейська Комісія офіційно оголосила про відкриття нової Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2027 рр.! Завдяки бюджету понад 28 мільярдів євро, оновлена Програма буде не лише більш міжнародною, але й більш інклюзивною, цифровою та екологічною! Деталі, оголошення конкурсів та подання заявок – на порталі ЄС.

Еразмус+ - це Програма міжнародної співпраці Європейського Союзу з іншими країнами світу у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту, що має на меті підтримку освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян ЄС і поза його межами задля внеску до стійкого зростання, якості робочих місць і соціального згуртування, для розвитку інновацій та посилення європейської ідентичності і активного громадянства. Програма підтримує можливості навчальної та академічної мобільності в освіті та для молоді, проєкти та партнерства і розвиток стратегій та співпраці. Ключові пріоритети Програми: якість в освіті та підготовці, інклюзія та гендерна рівність, зелені та цифрові трансформації, підготовка вчителів і наставників, вища освіта, геополітичний вимір. Крім цього, продовжується підтримка викладання, навчання та проведення досліджень з питань європейської інтеграції щодо майбутніх викликів і можливостей ЄС в межах напряму Жан Моне.

Для успішної участі організацій в нових конкурсах, Генеральний Директорат Європейської Комісії з питань освіти, молоді та спорту у співпраці з Європейським агентством із питань освіти і культури Європейської Комісії проводять низку міжнародних он-лайн заходів щодо відкритих можливостей та умов конкурсів, так само як і Національний Еразмус+ офіс в Україні у співпраці з партнерами:
23-25 листопада 2021 р. про міжнародний вимір (англійська мова) - Erasmus+ Worlwide Online Seminar
30 листопада 2021 р. про Віртуальні обміни у сфері вищої освіти та молоді (англійська мова) - Інфосесія онлайн "Erasmus+ Virtual Exchanges Funding Opportunities" (конкурс оголошено до 22.02.2022 р.)
30 листопада 2021 р. семінар Рівність та інклюзивність в Програмі ЄС Еразмус+: тематичні сесії та пошук партнерів, (англійська та жестова мови) деталі та реєстрація - за посиланням тут.
1 грудня 2021 р. оголошення національних пріоритетів Програми ЄС Еразмус+ у сфері вищої освіти та підготовка (структурних) проєктів з розвитку потенціалу вищої освіти (Міністерство освіти і науки України та НЕО в Україні) - за посиланням тут.
2 та 14 грудня 2021 р. про Розвиток потенціалу вищої освіти - Інфосесія онлайн (англійська мова) "Capacity Building in Higher Education - Erasmus+"
8 грудня 2021 р. про Розвиток потенціалу професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти - Інфосесія онлайн (англійська мова) "Capacity building in the field of Vocational Education and Training (VET)"
13-21 грудня 2021 р. Інфосесії для країн регіону Східного партнерства та національні семінари.
20-21 грудня 2021 р. Семінар-тренінг для інституційних координаторів Еразмус+ та Відділів міжнародних зв'язків щодо новацій конкурсів 2022 р. (змішаний формат - реєстрація вже скоро).
Протягом грудня будуть розміщуватись відеоресурси щодо особливостей конкрсів та заповнення аплікаційних форм.

Протягом грудня 2021 р. з моменту відкриття конкурсів Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України спільно з Представництвом ЄС в Україні та Національним Еразмус+ офісом в Україні й іншими партнерами планують проводити серію он-лайн заходів з детальною презентацією можливостей, умов участі українських організацій за всіма відкритими конкурсами 2022 р.

Запрошуємо до участі у заходах та відеотрансляціях!

КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ:
Детально про участь України в Програмі ЄС Еразмус+: нові можливості за всіма напрямами, опис профінансованих проєктів, статистика, приклади проєктів з гіперпосиланням тощо (2014-2027 рр. англ. та укр. мовами): корисно для українських організацій, індивідуальних осіб та для поширення серед потенційних та діючих партнерів і учасників з усього світу – завантажити.
Коротко про всі можливості відкриті для України за напрями та за сферами Програми: корисно для організацій, що планують брати участь у конкурсах (українською мовою) – завантажити, (для міжнародних партнерів – англійською мовою) – завантажити.

Запрошуємо підписатись на сайті Національного Еразмус+ офісу в Україні та слідкувати за новинами у мережі Фейсбук.

РУХАЄМОСЬ ДАЛІ РАЗОМ У СПІВПРАЦІ ТА ЗА ПІДТРИМКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ!


Немає коментарів: