пʼятницю, 8 жовтня 2021 р.

Більше дізнаємося Австрію




7 - 10 жовтня


Львів, кінотеатр "Планета Кіно"


10-й фестиваль «Тиждень австрійського кіно» стартує у Львові! До програми цьогорічного ювілейного фестивалю увійшли 4 повнометражні фільми. Покази у Львові проходитимуть у кінотеатрі “Планета Кіно” у ТЦ Forum Lviv.


KulturCafé: презентація книги Кароліни Шутті


14 жовтня о 19:00

Онлайн


У новому випуску KulturCafé презентуємо переклад книги австрійської письменниці Кароліни Шутті "Колись я бігала босоніж по м'якій траві". У розмові візьмуть участь авторка Кароліна Шутті та перекладач Володимир Кам'янець.




KulturPortrait: Ельфріде Єлінек


21 жовтня о 19:00

Онлайн


20 жовтня святкує свій 75-ий День народження австрійська письменниця та феміністка Ельфріде Єлінек! Про життя та творчість Ельфріде Єлінек ми поговоримо з літературознавицею та перекладачкою художньої літератури Олександрою Григоренко.




Онлайн-виставка

"Стефан Цвейґ. Письменник світу"


28 жовтня о 19:00

Онлайн


Ця особлива онлайн-виставка Літературного музею Австрійської національної бібліотеки присвячена класику світової літератури Стефану Цвейґу. Вона розповідає про письменника на основі оригінальних рукописів, листів, фотографій, уривків з фільмів та звукозаписів.




Перекладацькі поради


5 жовтня - 7 грудня

Онлайн-проєкт пропонує підказки та рекомендації для тих, хто хоче вдосконалювати свої навички перекладу. Ініціатива покликана сприяти подальшому розвитку німецько-українського та українсько-німецького перекладу.



Всі події - на austriaukraine.com!





Немає коментарів: