суботу, 2 жовтня 2021 р.

Музей цікавої науки





Життя у великому місті відкриває багато можливостей його мешканцям. Приїхавши на навчання я почала використовувати це на максимум. Окрім як гуляти парками, магазинами, узбережжям, я вирішила збагачувати себе й завдяки музеям, яких в Одесі вдосталь. Історичні музеї мене не дуже зацікавили. Інша справа з музеєм цікавої науки.

Пам’ятаю, ще коли мені було років 12 я вперше відвідала його. Навіть не знаю коли мені було цікавіше: коли я була допитливою дитиною, чи зараз, коли я дивилась на все з дорослим зацікавленням.
фото 2016 року


Нещодавно з’явилась можливість не тільки дізнатися щось нове про фізику, хімію, механіку та біологію шляхом експериментів, але й відвідати справжній планетарій. Лише за 22 хвилини можна дізнатися як створювалась Сонячна система, цікаві факти про планети та космос. Матеріал підібраний дуже вдало, є цікавим і дорослим і дітям. Крім цього, в планетарії одночасно можуть розміститися до 10 людей, в затишній, невеликій кімнаті зі зручними кріслами.

Але більшість людей приходять саме заради експериментів. Адже фішкою музею є те, що там усе можна помацати. Це приваблює як дорослих, так і дітей. Окрім дозволу торкатися всього, відвідувача можуть зацікавити близько 100 різних дослідів. Лаборанти, які працюють в музеї з задоволенням допоможуть здійснити будь-яку фантазію. Обрати можна з безлічі напрямів. Починаючи оптикою та механікою, і завершуючи фізіологією людини. До речі мій улюблений експонат – скелет з внутрішніми органами, які мають розмір реальних органів людини. Багато людей саме з ним роблять фото. На щастя знімати і фото і відео дозволено. Це правильно, адже втриматися буває дещо складно.

Також на території є кафе з дуже влучною назвою - “Джоуль”. Меню різноманітне, а ціни демократичні. Є окремі страви для дітей. Кухарі роблять їжу не тільки смачною, але й привабливою ззовні для маленьких відвідувачів.

Дітлахів можна зацікавити завдяки Mind Club. В ньому зібрані різноманітні заняття. Дітей навчають дипломатичним шахам, вони формують базові інтелектуальні навички, розвивають дипломатичні здібності та посилює логіку і стратегічне мислення. А завдяки ментальній арифметиці можна покращити пам'ять, концентрацію та здатність працювати з великим об’ємом інформації.

Окрім Tik Tok школи, та школи фокусів дітей навчають готувати, та допоможуть вирішити ментальні проблеми завдяки арт, ігровій та казковій терапіям.

Я можу рекомендувати відвідати цей музей і дітям і дорослим, а краще піти туди всією родиною, адже кожен зможе знайти заняття собі по душі. Музей працює щодня з 11:00. Таке місце буде цікавим місцем для святкування дня народження, а для іменинника вхід вільний. 
А.Титаренко
 на фото - автор.


Немає коментарів: