суботу, 9 жовтня 2021 р.

Голоси Регіонів України



В кінотеатрі «Жовтень» відбувся показ документальних кінопроєктів від українсько-французької програми «Голоси регіонів України»

7 жовтня в кінотеатрі «Жовтень» пройшла міжнародна презентація-пітчинг розроблених проєктів 8 авторів-учасників. Протягом червня організатори «Голосів Регіонів України» шукали креативні ідеї документальних фільмів. Вісімка ідей відібрана з Дніпра, Львову, Миколаєва, Сум та Харкова.

«Коли відбувається зустріч з чимось творчим, прекрасним, воно по закінченню перетворює твою сутність абсолютно на нову якість. Я щаслива, що долучилася до процесу, який мене надихав, надихає і дає враження на наступні кроки», – поділилась емоціями Анна Акулевич, кінорежисерка, менторка проєкту «Голоси регіонів України».

На заході були присутні українські та міжнародні продюсери.

«Важко сказати, хто сьогодні був більш натхнений – самі учасники чи ми. Кожен з цих проєктів має бути реалізований. Класна ідея «Голосів», мені здається це досить ексклюзивно так системно працювати з учасниками з багатьох регіонів. Це чудове відкриття», – розповідає Геннадій Кофман, креативний продюсер, співзасновник Docudays.

«Результат мене вразив. Адже хоча більшість учасників не мають досвіду в галузі кінематографії, вони зробили дуже глибокі і цікаві проєкти. Я відмітила декілька робіт, які мені б хотілось продюсувати і дати їм путівку в життя», – говорить Лариса Гутаревич, українська продюсерка, агентка культурної дипломатії, експертка при Раді Держкіно.

Короткий ролик як пройшло все навчання: https://www.youtube.com/watch?v=vbITsKBnSn0

Фото з презентації https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1vj8hHNoEm3Ti9Tlr_HMoCc5yK6s-tDTp

Під час презентації показали такі роботи:

"З вікна я бачу гори", Сніжана Гусаревич (Львів)

Історія пошуку ідентичності авторки фільму, яка через дитячу травму переїзду з Росії до України шукає відчуття Батьківщини. Режисерка йде у похід карпатськими горами з ветеранами бойових дій на сході України, які вже віднайшли свій власний код.

“Щоденник заводу”, Іра Іванець (Львів)

Мій відео-щоденник про те, як я працюю на Заводі, що стрімко перетворюється та частково зникає.

“Берегиня роду”, Ольга Симоненко (Харків)

Я генеалог – відкриваю таємниці інших родин, але дістатися правди власної мені не під силу. Обираю інші методи і починаю пошук.

“Роменський голокост”, Олена Приймач (Суми)

Історія геноциду євреїв у Ромнах. Сучасний погляд на трагічне минуле.

“Офіційний версія”, Олексій Чубун (Суми)

Два брати близнюка після декілької років «паламаних» стосунків повертаються на батьківщину заради примирення. Чи вдасться їм це…

“Штучна Споруда Мостовий Перехід”, Святослав Ветров (Миколаїв)

Поетичний погляд на розвідний міст, що іноді саморозводиться і, можливо, скоро буде закритий, а також на людей що його оточують та переживають, або не переживають за нього.

“Пропащий”, Віктор Сабалдашов (Миколаїв)

Я розповім вам стою історію боротьби із алкоголем, самотністю, та дитячими трамвами протягом дев'яти років.

“100 м³ води”, Ріка Рижикова (Дніпро)

Люди і риби об'єдналися, щоб подолати всі труднощі, що зустрічаються на шляху до процвітання їхнього дому, міського громадського Акваріуму.

Довідка:

Проєкт «Голоси регіонів України» це унікальний курс для українських документалістів з різних регіонів України. Протягом 3-х місяців автор(ка) вибудовув структуру готового задуму на основі французької школи та знімав епізоди майбутнього фільму. Професійні документалісти Анна Акулевич (Україна) та Володимир Лєон (Франція) допомагали в реалізації документального фільму.

Проєкт складається з трьох етапів:

6-денний семінар-практикум (15-20 липня) в Києві разом з менторами проєкту. В цей період учасники працювалинад поглибленням ідеї та створенням основи майбутнього фільму. Згодом йшов процес написання.

3-х місячне навчання в онлайн-форматі з менторами: розробка та просування проєктів від ідей до скаутингу, підхід до героїв, пошук художньо-виражальних засобів. Провели семінаи, лекції, письмові та відео-вправи.

5-денний майстер-клас в Києві (3-7 жовтня). Презентація і показ тизерів. Та головне – можливість зняти бажаний документальний фільм і представити його на міжнародному форумі EurasiaDoc.

Наші офіційні сторінки в Facebook та Instagram.


Немає коментарів: