суботу, 9 жовтня 2021 р.

Фестивальний вікенд сучасної амімації з України та всього світу у Миколаєві




В Миколаєві покажуть кращі анімаційні фільми з цьогорічної міжнародної та національної конкурсної програм фестивалю LINOLEUM. Показ короткометражок проходить в рамках Фестивалю актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: CHANGE на двох локаціях міста.
Покази відбудуться у суботу, 9 жовтня, на сходах Флотського бульвару та у неділю, 10 жовтня, на набережній громадського простору *8 ПРИЧАЛ (вул. Варварівський узвіз, 5А) о 19:00. Вхід на подію – вільний.

Миколаїв є першим містом, куди завітає анімаційний тур Україною від LINOLEUM. Далі фестиваль прямує в Одесу, Запоріжжя, Харків та Дніпро. До шорт-листу ексклюзивної програми увійшли анімаційні стрічки з Великої Британії, Канади, Франції, Тайваню, Данії, Японії та України.

Що ж саме чекає на місцевих глядачів?

9 ЖОВТНЯ, СУБОТА

16:00 - Лекція на тему «Робота 3D-аніматора» від кураторки курсу Animation у Projector Оксани Дьоміної (м. Київ)

Локація: Громадський простір *8 ПРИЧАЛ (вул. Варварівський узвіз, 5А)

ОКСАНА ДЬОМІНА - аніматорка персонажів у 2D і 3D, супервайзерка анімації, сторібордистка, художниця позингів анімації. Кураторка курсів Animation та Professium з анімації у Projector. Senior animator в POSTMODERN. Загалом працює в анімації більше 20-ти років.

19:00 – Відкритий показ програми міжнародного конкурсу LINOLEUM 2021

Локація: Сходи Флотського бульвару



10 ЖОВТНЯ, НЕДІЛЯ

16:00 – Лекція на тему «Анімація, з чого почати та як втілити свої мрії» від куратора напрямку Visual Arts у Projector Олега Маламужа

17:30 – Воркшоп «Швидкий малюнок» для всіх бажаючих (з собою мати блокноти, олівці/ручки) від Олега Маламужа

ОЛЕГ МАЛОМУЖ - аніматор, режисер, арт-директор, ілюстратор, дизайнер, має 24-річний досвід в анімації. У 17 років почав працювати в анімаційний студії «Борисфен» в департаменті художнього оформлення, потім у clean-up департаменті, який відповідає за створення фінальних версій малюнків. Згодом перейшов у департамент анімації. Також працював як продюсер, арт-директор та концепт-художник. На сьогоднішній момент є режисером фільмів Викрадена принцеса: Руслан і Людмила / The Stolen Princess, MAVKA та «Роксолана» студії Animagrad, а також куратором напрямку Visual Arts у Projector

19:00 – Відкритий показ українського конкурсу LINOLEUM 2021

Локація: Громадський простір *8 ПРИЧАЛ (вул. Варварівський узвіз, 5А)

Вхід на події відбуватиметься з дотриманням усіх карантинних заходів.


Немає коментарів: