неділю, 12 вересня 2021 р.

Учні миколаївської школи вперше почали навчатися в дистанційних класах на постійній основі



Загальноосвітня школа № 57 імені Тараса Шевченка — перша в Миколаєві, учні якої з 1 вересня 2021 року почали навчатися в дистанційних класах на постійній основі. Розпочали заняття в 5-9-х дистанційних класах 72 учні. На форму навчання не впливатиме епідеміологічна ситуація.

Про це в ефірі Українського радіо Миколаїв розповів директор Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 57 ім. Т. Г. Шевченка Андрій Малахов.

"Ми почали впроваджувати цей пілотний проєкт, бо чимало дітей у Миколаєві потребують нетрадиційної форми навчання. Наприклад, тому, що мають проблеми зі здоров’ям, перебувають за кордоном чи беруть активну участь у різних заходах, що ускладнює очне навчання", - сказав Андрій Малахов.
На перших заняттях школярів адаптували до нових умов навчання: відпрацьовували навички роботи з Google- Class, Meеt; спільну роботу з Google-додатками; діти віртуально знайомилися один із одним та з вчителями.


Напередодні нового навчального року з учнями й батьками провели організаційні збори з метою якісної організації освітнього процесу.


Андрій Малахов зазначив, що в зв'язку з реформою НУШ, школи отримали "автономію".
"По-перше, тепер кожна школа може сама обирати, хоче переходити на електронні щоденники й журнали чи залишатися на паперових. По-друге НУШ дала можливості здобувати різні форми навчання", - розповів Андрій Малахов.

За словами експертки з цифрової трансформації освіти і науки Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України Наталі Байтемірової впровадження цифрової трансформації в сфері освіти є одним із пріоритетних напрямків роботи в рамках реформи "Нова Українська Школа".
"Пандемія показала, що в багатьох педагогів виникли труднощі, бо вони не мали навичок застосування цифрових технологій. Досвід діджиталізації навчального процесу школи № 57 є цінним для всієї України. Я не зустрічала подібних результатів роботи в інших регіонах", - сказала Наталя Байтемірова.
Нині педагоги Миколаївщини розробляють дієві механізми реалізації стратегії діджиталізації в Україні.
"Миколаївській область є однією з перших в Україні, де ухвалили відповідну концепцію розвитку діджиталізації в сфері освіти на рівні облради", - сказав директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Василь Шуляр.

Директорка департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Алла Веліховська розповіла, що відповідно до розпорядження голови Миколаївської облради, в серпні 2021 року школам надали субвенцію на реформу "Нова українська школа". Більше 45 млн грн розподілили між територіальними громадами. Гроші витратять на закупівлю меблів, комп'ютерів, дидактичних посібників.


Тетяна Бакоцька.


Немає коментарів: