вівторок, 14 вересня 2021 р.

Незалежне кіно для незалежних людей

 

11-й Фестиваль американського кіно «Незалежність» у Миколаєві, який відбудеться з 17 по 19 вересня. ДЕ? ДОФ (вул. Артилерійська, 7 - вхід з вул. Нікольська)
17 вересня о 19:30 - відкриття фестивалю
Вхід на покази – ВІЛЬНИЙ

У програмі – добірка найкращих документальних стрічок від American Showcase на актуальні теми. Дивимось 5 стрічок, що підкорили найпрестижніші кінофоруми світу: премії «Оскар», «Золотий Глобус», фестиваль у Каннах тощо.

Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.
Організатори фестивалю у Миколаєві: Платформа MY ART та Агенція розвитку Миколаєва


ПРОГРАМА:


🕒 17 вересня, п’ятниця
🎬19:30 – АПОЛЛО
⭐️ Режисер: Роджер Росс Вільямс (США / 2019 / 102 хв.)
Трейлер: https://youtu.be/GMaRihRY19g


➡️ Стрічка документує унікальну історію та сучасну цінність пам'ятки Нью-Йорка, театру «Аполло». Документальний фільм поєднує в собі архівні кадри, музику, комедійні та танцювальні виступи, а також записи з-за лаштунків роботи команди, завдяки якій театр продовжує працювати.




Театр «Аполло» відомий у всьому світі тим, що впливав на американську та поп-культуру більше, ніж будь-які інші розважальні заклади. Простір створив можливості для побачення нових талантів і послужив стартовим майданчиком для безлічі артистів, серед яких Біллі Холідей, Арета Франклін, Елла Фіцджеральд, Діана Росс і Супрімс, Стіві Уандер, Дейв Шаппел, Лорін Хілл, Джимі Хендрікс та багато іншіх.




🕒 18 вересня, субота
🎬 19:30 - РЕМІКС: ХІП-ХОП Х МОДА

⭐️ Режисерки: Ліза Кортес, Фара Екс (США / 2019 / 67 хв.)

Трейлер: https://youtu.be/EA6zUhvDPwM

➡️ Екскурс у історію хіп-хоп стилю, який перетворився на міжнародний феномен.
Оскільки хіп-хоп музика стрімко набирала популярність наприкінці 80-х та 90-х, на пов'язані з нею модні тенденції та стиль також стали привертати увагу. Тоді і в музиці і в стилі переважали чоловіки. Але щойно голоси Мері Джей Блайдж, Міссі Елліот та Ліл Кім зазвучали голосніше, почав зростати вплив і їхніх дизайнерів та стилістів, які залишалися за кадром.

🎬 21:00 - МІСЯЧНА СОНАТА

⭐️ Режисерка: Айрін Тейлор Бродськи (США / 2019 / 90 хв.)

Трейлер: https://youtu.be/jBV43REbk-g

➡️ Фільм про те, як набута вада може стати особливою рисою.

«Місячна соната» – це дуже особисті мемуари, що поєднують історію зростання глухого хлопчика, старість дідуся без слуху і про Бетховена, який, вражений глухотою, написав свою знакову «Місячну сонату». Ці три історії, поєднуються в одну, демонструючи, що переборовши втрату, людина здатна відкривати у собі більше.

🕒 19 вересня, неділя

🎬 19:30 - ТОЧКА СВІДОМОСТІ

⭐️Режисерка: Трева Вармфелд (США / 2019 / 75 хв.)

Трейлер: https://youtu.be/Df6Cw3bs20I

➡️ Документальний фільм, який демонструє неврівноваженість балансу влади у світі.

Гемптонс перетворився на ігровий майданчик для багатіїв: тепер це епіцентр розкоші, де забудовники готові купити будь-який клаптик землі заради заробітку мільйонів. Тим часом корінні мешканці цього чудового півострова, індіанці Шиннекок, знаходяться на межі вимирання й тісняться у крихітній резервації площею в три квадратних кілометра. Протягом сотень років Шиннекок спостерігали, як їхні стародавні захоронення безцеремонно розкопували: задля розширення доріг, полів для гольфу та нових маєтків. То чия це земля тепер?

🎬 21:00 - СЕЙТАН ТА АДАМ

⭐️Режисер: В. Скотт Бальсерек (США / 2018 / 80 хв.)

Трейлер: https://youtu.be/xShEK6bKTfo

➡️ Документальна робота про трансформуючу силу музики.

Фільм розповідає про Сейтана та Адама, блюзовий дует та їхню вуличну кар'єру наприкінці 1980-х - на початку 1990-х. Режисер В. Скотт Бальсерек протягом двох десятків років документував дует, щоб розповісти його шлях від вуличних виступів у Гарлемі до все більших майданчиків, зображуючи виклики, які обом довелося подолати, щоб зберегти союз Сейтана та Адама та їхню дружбу.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.


Немає коментарів: