вівторок, 13 липня 2021 р.

Стартував україно-французький освітній кінопроєкт «Голоси регіонів України»



Проєкт «Голоси регіонів України» це унікальний курс для українських документалістів з різних регіонів України. Протягом 3-х місяців автор(ка) вибудовує структуру готового задуму на основі французької школи та знімає епізоди майбутнього фільму. Професійні документалісти Анна Акулевич (Україна) та Володимир Лєон (Франція) допомагатимуть в реалізації документального фільму.
Протягом червня ми шукали креативні ідеї документальних фільмів не більше 30 хв. за хронометражем. Ідеї фільмів, що задають неочікувані ракурси та прагнуть впливати на гідність, свободу та права людини.
Вісімка ідей відібрана. З нами учасники з Дніпра, Львову, Миколаєва, Сум та Харкова. Ми раді зібрати таку різноманітну команду з усіх куточків України. Вже 15 липня розпочнеться навчання. Учасники познайомляться з менторами, а їх історії почнуть набувати нових сенсів, формуватись у нові образи.

Що чекає учасників?

6-денний семінар-практикум (15-20 липня) в Києві разом з менторами проєкту. В цей період учасники працюють над поглибленням ідеї та створенням основи майбутнього фільму. Згодом йде процес написання.

3-х місячне навчання в онлайн-форматі з менторами: розробка та просування проєктів від ідей до скаутингу, підхід до героїв, пошук художньо-виражальних засобів. Проведення семінарів, лекцій, письмові та відео-вправи.

5-денний майстер-клас в Києві. Презентація і показ тизерів міжнародним продюсерам, які проаналізують роботи та дадуть професійні відгуки створеним тизерам. Та головне – можливість зняти бажаний документальний фільм і представити його на міжнародному форумі EurasiaDoc.

Залишились питання? Пишіть нам на voicesofregions@gmail.com

Підписуйся на наші офіційні сторінки в Facebook та Instagram.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду

#запідтримкиУКФ #голосирегіонів


Немає коментарів: