вівторок, 20 липня 2021 р.

Озеленення околиці міста



Ми чули, що в Миколаєві народилась екологічна ініціатива озеленення лісосмугою санітарної смуги навколо міського сміттєзвалища. Поки проєкт проходить експертизи й стадію планування, надійшла інформація з Іспанії.

Іспанську столицю повинен оточити ліс протяжністю 75 кілометрів. Цей проект спрямований на боротьбу з наслідками зміни клімату 🌿

Лісом збираються "заповнити" занедбані ділянки землі між автомобільними дорогами та будівельними майданчиками.

Рішення, яке вже зараз треба переймати і нашим містам👆.

Влада Мадрида висаджує навколо міста "зелену стіну". Іспанську столицю повинен оточити ліс протяжністю 75 кілометрів.

Цей проект спрямований на боротьбу з наслідками зміни клімату, пише Еuronews.


На площі в 137 гектарів планує висадити близько 500 тисяч дерев.

"Ми хочемо поліпшити якість повітря у всьому місті, позбутися від так званого острова тепла: в Мадриді температура вище щодо оточуючих його сільських областей. Зелені насадження будуть поглинати парникові гази. Ми маємо намір з'єднати всі лісові масиви, існуючі в столиці", – каже Маріано Фуентес, представник департаменту з питань навколишнього середовища і міського розвитку.


На частку міст припадає від 60% до 80% світового споживання енергії, при цьому вони виробляють до 70% викидів парникових газів.


Ліс має щорічно поглинати 175 тисяч тонн вуглекислого газу.


Творці "зеленої стіни" кажуть, що її не можна назвати парком, тому що там дерева вимагають особливого догляду. Тому для "стіни" вибрали місцеві породи дерев, які повинні рости самі.



Немає коментарів: