понеділок, 19 липня 2021 р.

Чи є в Україні «молоді» художники?




Завдяки преміям, конкурсам та фестивалям для молодих митців, слово «молодий» закріпилося на практиці і сприймається нами некритично. Дослідження порушує питання про те, що означає категорія «молодих митців», а також зосереджується на визначенні умов роботи та можливостей розвитку для художників та художниць.

Ми запрошуємо вас взяти участь у опитуванні і будемо вдячні якщо ви поширите інформацію про дослідження і посилання на коротку онлайн-анкету вашою спільнотою художників.

Анкета доступна до 16 серпня і забере близько 20 хвилин. Результати дослідження будуть опубліковані у жовтні 2021 року.

Для чого це потрібно:

Наші уявлення про стан художньої спільноти та її інфраструктуру фрагментарні. Дослідження допоможе зрозуміти, як стають художниками та що заважає розвиватись у професії; які можливості ефективні і чого бракує для розвитку.


Результати мають стати прикладним інструментом для впливу на системи підтримки митців і художнього середовища на основі актуальних даних, а не припущень окремих інституцій чи професійних спільнот.


«Статистичний портрет молодої художниці» є складовою довгострокового проєкту Бюро системних рішень BUT (Поліна Городиська, Марія Задорожна, Вероніка Селега, Ольга Тихонова), що втілюється спільно з Юлією Гнат у співпраці з аналітичним центром Cedos та дослідницькою агенцією Info Sapiens. Медіапартнер проєкту — газета ВОНО.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Українського культурного фонду.


Немає коментарів: