суботу, 31 липня 2021 р.

“Команда Європа” зобов’язалася зробити найбільший внесок у розмірі 1,7 мільярдів євро до “Глобального партнерства заради освіти”




Глобальний освітній саміт: “Команда Європа” зобов’язалася зробити найбільший внесок у розмірі 1,7 мільярдів євро до “Глобального партнерства заради освіти”

Сьогодні на Глобальному освітньому саміті в Лондоні Європейський Союз та його країни-члени як Team Europe (“Команда Європа”) зобов’язалися виділити 1,7 мільярдів євро “Глобальному партнерству заради освіти” (GEP), щоб допомогти змінити системи освіти для понад мільярда дівчат і хлопців у близько 90 країнах та територіях. Це найбільший внесок до фонду. 
У червні ЄС вже оголосив про свій внесок у розмірі 700 мільйонів євро на 2021-2027 роки.

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн та Комісарка з міжнародних партнерств Ютта Урпілайнен представляли ЄС на саміті. У своїх виступах вони наголосили на впливі пандемії COVID-19 на освіту дітей по цілому світі та на рішучості ЄС та його країн-членів діяти.

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн сказала: “Освіта — це базова ланка розвитку людини. Читання, письмо, математика, логіка, цифрові навички, розуміння нашого життя. Неважливо, на якому континенті ви живете. Освіта має бути по-справжньому всезагальним правом. Саме тому Європейський Союз інвестує в міжнародну співпрацю заради освіти більше, ніж решта світу разом. І ми посилюємо зусилля в ці надзвичайні часи”.

Комісарка з міжнародних партнерств Ютта Урпілайнен наголосила: “Ми зобов’язалися не дозволити COVID-19 розвернути назад десятиліття прогресу у покращенні доступу до освіти, і наші дії відповідають нашим словам. Виділивши станом на сьогодні 1.7 мільярдів євро, “Команда Європа” пишається бути провідним донором “Глобального партнерства заради освіти” та підтримувати вільну, інклюзивну, рівну та якісну освіту для всіх. Освіта пришвидшує процес досягнення Цілей сталого розвитку і матиме провідну роль у процесі відновлення. Разом з нашими партнерами ми можемо забезпечити можливість кожної дитини вчитися та досягати успіхів”.

“Команда Європа” задля глобальної освіти

Підтримка освіти Європейським Союзом спрямована на забезпечення під час навчального процесу якості, рівності та ефективності, а також відповідності навичок вимогам робочих місць. Зокрема, це означає:

● Інвестування в добре підготовлених та мотивованих вчителів, які можуть навчити дітей правильному поєднанню навичок, необхідних у 21 столітті. Щонайменше 69 мільйонів вчителів необхідно залучити до 2030 року до викладання в закладах початкової та середньої освіти, зокрема понад 17 мільйонів педагогів для Африки.

● Інвестування в рівність, і, зокрема, просування освіти для дівчат, а також використання потенціалу цифрових інновацій. Освіта та розширення прав і можливостей дівчат — ключовий аспект Плану дій ЄС з гендерної рівності ІІІ, що має на меті зменшити зростання нерівності, спричинене пандемією, а також пришвидшити прогрес у питанні гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

● Інвестування в навички для майбутнього, щоб підготувати майбутніх професіоналів, бізнес-лідерів та управлінців, які потрібні для впровадження “зелених” та цифрових трансформацій.

Підхід “Команди Європа” ЄС та його країн-членів створює масштаб, забезпечує координацію та увагу, які допомагають максимізувати спільний внесок у надання освітніх можливостей для кожної дитини.

Контекст

Глобальний освітній саміт: Фінансування “Глобального партнерства заради освіти” на 2021-2025 роки

Глобальний освітній саміт - це конференція для залучення ресурсів для «Глобального партнерства заради освіти» (GPE), єдиної подібної ініціативи, яка об’єднує представників усіх стейкхолдерів в галузі освіти, зокрема країн-партнерів, донорів, міжнародні організації, акторів громадянського суспільства, фонди та приватний сектор.

Глобальне партнерство заради освіти, створене під егідою Світового банку, — це найбільший глобальний фонд, який займається винятково змінами в освіті по цілому світу. Фонд надає фінансову підтримку країнам з низьким та нижче середнього рівнем доходів, особливо тим, у яких є велика кількість дітей, що не ходять до школи, а також тим, в яких спостерігається значна гендерна нерівність. Найбільша частина коштів спрямовується на країни Субсахарської Африки.

У 2014-2020 роках, ЄС та його члени зробили понад половину всіх внесків до Глобального партнерства заради освіти. Team Europe ("Команда Європа"), створили ЄС як організація, його інститути та всі 27 країни-учасниці.




Немає коментарів: