неділю, 20 червня 2021 р.

До уваги абітурієнтів з окупованого Криму!



 Бажаєте вступити до українських закладів освіти? Ознайомтесь із детальною інструкцією, як це зробити.

Які переваги української освіти?
абітурієнти з Криму можуть здобувати освіту за рахунок коштів державного бюджету;
при наявності довідки про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи та вступу на бюджетну форму, студент може претендувати на соціальну стипендію, безкоштовні підручники, безоплатний доступ до Інтернету та баз інформаційних даних;
при вступі на контрактну форму навчання студент має право на пільговий довгостроковий кредит на здобуття освіти.

Хто може скористатися?
абітурієнти, які проживають в Криму та отримали середню освіти після 20 лютого 2014 року;
абітурієнти, які перемістились з Криму після 01 січня у рік вступу та отримали довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи.

Що для цього потрібно?
Обрати один з освітніх центрів «КРИМ-УКРАЇНА», які створені на базі закладів вищої або фахової передвищої освіти. Освітні центри розпочали свою роботу 07 червня та працюватимуть до 24 вересня. Перелік навчальних закладів, де працюють освітні центри дивіться тут.
Особисто подати заяву на вступ та заповнити освітню декларацію. Вступник може подати до 5 заяв на різні спеціальності тільки до одного освітнього центру.

! освітня декларація видається безпосередньо закладом освіти, до неї необхідно внести інформацію про період та результати навчання на тимчасово окупованій території України.
Пройти річне оцінювання та державну підсумкова атестацію за 9 та 11-й класи.
Скласти вступні іспити з української мови та літератури, історії України, з одного профільного предмету або виконати творче завдання, визначене відповідним закладом освіти.

Що потрібно мати з собою?
документ, що посвідчує особу;
за відсутності документа, що посвідчує особу — свідоцтво про народження;
сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання 2018, 2019, 2020 та 2021 років (за бажанням);
довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (яка отримана у рік вступу, за наявності);
чотири кольорові фотокартки розміром 3 × 4 см;
довідку про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації закладу загальної середньої освіти.

! у випадку, якщо абітурієнт неповнолітній, під час подання документів та заповнення заяв мають бути присутній один з батьків;

! довідку про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації у подальшому замінюють на документ про базову середню освіту або повну загальну середню освіту.

Як перетнути адміністративну межу?


Абітурієнти, яким не виповнилось 16 років перетинають адміністративну межу на підставі паспорта громадянина України, або паспорта громадянина України для виїзду за кордон у супроводі одного з батьків або інших законних представників. У разі відсутності паспортного документу необхідно мати свідоцтво про народження українського зразка.

Абітурієнт, який планує вступити до закладів освіти на підконтрольній території України та той з батьків, який його супроводжує, не проходять самоізоляцію за умови наявності запрошення для проходження державної підсумкової атестації та/або участі у вступних випробуваннях для вступу через освітні центри «Крим-Україна».

Які строки для подачі документів?

На бюджетну форму навчання:
для отримання освітнього ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, ветеринарного чи фармацевтичного спрямування) — до 20 липня;
для отримання освітнього ступеня фахового молодшого бакалавра на базі 11-ти класів – до 18:00 26 липня, на базі 9-ти класів – до 18:00 13 липня.

Прийом документів для вступ на контрактну форму – до 12:00 20 вересня.

! У разі якщо не вдалось вступити на бюджет, є можливість вступити на контрактну форму і, за наявності вільних місць, перевестись на бюджет.


Немає коментарів: