вівторок, 8 червня 2021 р.

Чемпіонат Миколаївської області з кайт-флаїнґу 2021



4–7 червня 2021 р. вже вдруге Українська Асоціації Повітряних Зміїв провела Чемпіонат Миколаївської області з кайт-флаїнґу. Регіональні змагання пройшли на кількох локаціях в Миколаєві, Ольшанській ОТГ, с. Висунськ та с. Коблеве і були присвячені до Всесвітнього дня охорони довкілля.


18 учасників боролися у п’яти змагальних і п’яти вікових категоріях. Абсолютною чемпіонкою Миколаївщини з кайт-флаїнґу другий рік поспіль стала Дар’я СТАРИНЕЦЬ з Ольшанського (юніори). Вона очолить Збірну Миколаївської області на Першому Кубку України з кайт-флаїнґу, який пройде 17–21 червня в Херсоні і де за «командне золото» змагатимуться збірні семи областей. Дар’я ГАБОВСЬКА (Висунськ, молодь) стала першою в основній категорії – шоу-кайти. А в найскладнішій категорії «чотирилінкові кайти» беззаперечною переможницею було визнано Катерину БИТКО з Миколаєва. Геннадій СТАРИНЕЦЬ (Ольшанське, дорослі) переміг у категорії «родинний кайт-флаїнґ». Ще 7 спортсменів отримали чемпіонські звання у різних номінаціях та продовжать боротьбу на національних змаганнях.



Організатором Другого Чемпіонату Миколаївської області з кайт-флаїнґу 2021 стала Альона КОМПАНІЄЦЬ – керівниця Української Асоціації Повітряних Зміїв, Чемпіонка Світу – 2018. Головним суддею Чемпіонату за традицією виступив херсонець Павло ШМУЛЕВИЧ, президент Асоціації, Чемпіон Світу – 2018. До суддівської колегії увійшов також львів’янин Антон ГРИГОР’ЄВ, перший номер Національної Збірної України з кайт-флаїнґу, абсолютний Чемпіон України – 2020. Запрошеним фахівцем-суддею стала херсонка Наталя БІЛЕЦЬКА, співзасновниця Асоціації, заступниця голови оргкомітету першого в історії України Міжнародного фестивалю повітряних зміїв Tryhutty 2017.





Термінологія:


Кайт – повітряний змій

Кайт-флаїнґ – спорт, запуск і керування повітряним змієм

Кайт-флаєр – спортсмен, майстер кайт-флаїнґу

Довідково:

Українська Асоціація Повітряних Зміїв (УАПЗ) була заснована в серпні 2017 року організаторами та активними учасниками першого в історії України Міжнародного фестивалю повітряних зміїв Tryhutty IKF 2017.

УАПЗ – перша і єдина організація, яка представляє всю Україну на міжнародному рівні у галузі повітряних зміїв. Нині до УАПЗ входять як місцеві клуби (команди), так й окремі кайт-флаєри з усіх регіонів України (крім Луганщини), закордонні українці та навіть іноземні майстри. УАПЗ є юридичною особою, має статус всеукраїнської молодіжної громадської організації.

Мета УАПЗ – промоція кайт-флаїнґу в Україні через спортивні змагання, конкурси, майстер-класи, розробку власних моделей повітряних зміїв, регіональні івенти та міжнародні фестивалі, а також презентація України на міжнародному рівні.


Немає коментарів: