середу, 26 травня 2021 р.

Флешмоб до Дня народження добросусідства



З метою поширення культури сусідства в Одесі ГО "Зацікавлені" та ГО "Фонд розвитку міста Одеса" запрошують до участі у публічній акції "Флешмоб до дня народження добросусідства", яка відбуватиметься на вулиці Дерибасівській – Ротонда Міського саду в неділю, 30 травня 2021 року, початок о 14:30.


Проєкт "Школа культури сусідства" https://www.facebook.com/cultsusid працює для розвитку культури спільного проживання та розвитку мікроспільнот через розвиток атмосфери добросусідства у дворах багатоквартирних будинків (ОСББ; дома ЖКС; об’єднання ОСББ; об’єднання вулиць, кварталів, тощо). В Одесі з 2019 року вже відбулися дві щорічні “Школи для активних громадян”. З огляду на пандемію додатково почали застосовуватися методи онлайн-навчання, було започатковано YouTube-канал. Це своєю чергою дозволило залучити представників з інших регіонів України – https://www.youtube.com/cultsusid

У партнерстві та за підтримки forumZFD (Німеччина) продовжується програма підтримки й розвитку мікроспільнот у кризовий час, яку спрямовано на підтримку громадських активістів мікроспільнот у подоланні наслідків пандемії, формування системних практик "прийняття рішень", "забезпечення безпеки", "формування комунікацій" та "вирішення конфліктних ситуацій". Акція-флешмоб 30.05.2021 покликана просувати культуру сусідства та проходить під гаслом пошуку Дворових рішень - Лабораторії культури сусідства \ Лабораторії дворових рішень.

Під час акції працюватимуть дві фотозони: велетенська “тільняшка” на шість людей та “фото-рамка”; на підлозі буде намальований величезний термометр, за допомогою якого можна буде виміряти теплоту сусідських взаємин; на вагах можна буде виміряти сусідську мудрість; на мотузках та у величезній колбі учасники акції зможуть провести експеримент з розв’язання власних викликів, які виникають у стосунках із сусідами (будуть витягувати надруковані сусідські прислів'я та анекдоти); та який ж день народження без солодощів - маленьких тортів.


Програма заходу:

13:30 - 14:30 - хода з вул. Жуковського, 43 (Двір-сцена) до Міського саду (Ротонда), підготовка та зонування локації;

14:30 - офіційний старт флешмобу;

14:45 - 16:30 - час основних активностей акції;

16:30 - 17:00 – закінчення акції та прибирання.



Немає коментарів: