четвер, 1 квітня 2021 р.

Презентовано Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки



31 березня 2021 року відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСКІБ), створеного при Міністерстві культури та інформаційної політики.

“Тепер ми маємо державний механізм протидії дезінформації, що дозволить захищати інформаційний простір від викривлень та вкидів. ЦСКІБ спрямований на об’єднання зусиль громадських організацій та влади у боротьбі із дезінформацією, швидке реагування на фейки, а також на промоцію українських наративів. У структурі діятиме при МКІП, але у співпраці з Центром протидії дезінформації РНБО, за яким лишається безпекова функція і перспектива міжнародного хаб”, - зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.
"Протидія дезінформації, особливо, ворожій дезінформації, навмисному поширенню фейків є надзвичайно важливим пріоритетом для Уряду і для Міністерства", - підкреслив заступник Міністра Тарас Шевченко.

Керівник Центру Любов Цибульська представила цілі та завдання, а також очікувані результати роботи. "Ми хочемо створити потужний центр з потужною експертизою. Останні сім років боротьби з Росією підтвердили, що ця експертиза в нас є, а також ціла низка ініціатив як на рівні держави, так і на рівні громадянського суспільства. Я закликаю об‘єднуватися нас усіх, тому що ціль у нас одна і ми в цій битві проти агресора разом», - наголосила вона.

Зокрема, ЦСКІБ зосереджуватиме свою роботу на:
стратегічних комунікаціях, що включатимуть розробку контрнаративів РФ, проведення інформкампаній, включення українських наративів у щоденну комунікацію Уряду;
створення онлайн-ресурсу, який активно реагуватиме на інформатаки;
регулярному сповіщенні про гібридну агресію з боку Росії на міжнародному рівні, спільне напрацювання механізмів з протидії дезінформації з міжнародними партнерами.


Немає коментарів: