пʼятницю, 5 березня 2021 р.

В Україні відбудеться HeForShe Arts Week 2021


Вже вчетверте в Україні відбудеться HeForShe Arts Week – мистецький марафон, який об’єднує музеї, галереї, кінотеатри та інші арт-інституції навколо теми ґендерної рівності та прав людини. Тиждень мистецтв триватиме з 8 до 14 березня.

Цього року ООН Жінки оголосили темою Міжнародного жіночого дня “Жіноче лідерство”, і саме тому HeForShe Arts Week 2021 присвячений видатним українським мисткиням, їхній внутрішній силі та запалу, що надихають послідовниць до нових відкриттів.


У 2020-му HeForShe Arts Week включав 15 подій, а вже цього року до календаря увійшло більше 25 партнерських активностей. В рамках Тижня мистецтв відбудуться події в Києві, Дніпрі, Львові, Чернівцях, Житомирі, Сєвєродонецьку, Одесі та Соледарі, а також в онлайн форматі.


До HeForShe Arts Week 2021 увійшли вистави, кінопокази, інсталяції, лекції, дискусії, виставки, відеомапінг та багато іншого. Детальнішу інформацію ви можете знайти у нашому календарі на сайті.




HeForShe Arts Week 2021 стартуватиме із підсвічування будівель та архітектурних об’єктів маджентовим кольором. Серед них:

● Національна опера України (Київ);



● Львівський Національний Академічний театр опери та балету (Львів);



● Дніпровський національний історичний музей імені Дмитра Яворницького (Дніпро).





Усі об’єкти будуть підсвічені одночасно 8 березня о 18:00.


Ключова подія Тижня мистецтва — це Премія Women in Arts, партнером якої є Український Інститут. 12 березня під час закритої церемонії нагородження стануть відомі імена переможниць Women In Arts Award 2021 у 7 номінаціях:

· Візуальне мистецтво


· Музика


· Театр


· Кіно


· Література


· Культурний менеджмент


· Культурна журналістика, критика і дослідження


Цього року до семи основних категорій організатори додали Особливу відзнаку – нагороду, яка робить Премію більш інклюзивною та відкритою. У номінації Особлива відзнака нагороджуються жінки, які не є професійними мисткинями, але зробили важливий внесок в українську культуру. Першою володаркою Особливої відзнаки стала журналістка, волонтерка та ветеранка Валерія Бурлакова.


___________________



Рух HeForShe, започаткований ООН Жінки – це глобальний рух солідарності на підтримку ґендерної рівності, в якому чоловіки та хлопчики стають головними агентами змін. Рух HeForShe в Україні реалізується за фінансової підтримки Швеції.


 Ольга  Дячук.


Немає коментарів: