понеділок, 1 березня 2021 р.

Обирайте сучасну програму освіти




Кожного року дуже багато абітурієнтів складають вступні іспити до університету, цей вчинок для них вирішальний. Але є і ті, хто вважає, що це надарма і не хоче втрачати власний час. Дізнаймося у колишнього студента одного з одеських вишів чи не жаліє він, що віддав 4 роки життя навчанню в універі.

Як тебе звати, розкажи чому ти пішов здобувати вищу освіту?

Мене звати Євгеній, після школи я не зовсім розумів, чим хочу займатись, але мої батьки чітко сказали, що я зобов'язан піти до університету. Перечити їм я не став, та обрав собі спеціальність «Міжнародні відносини».


Особисто для тебе навчання в університеті було корисним?

Чесно кажучи, це складне питання, бо воно викликає в мене суперечні думки. З одного боку - це підстраховка в житті, а з іншого – начебто «доріжка випробувань». Деякий час я не розумів навіщо це мені: кожен день вставати зранку, відвідувати заняття, робити домашнє завдання, хвилюватися кожну сесію, але з часом до мене дійшло розуміння сенсу в здобутті вищої освіти.


Чи працюєш ти за спеціальністю?

Ні. Я не працює у тій галузі, за якою навчався, але за період мого навчання я здобув досвід в університеті, який більше ніде не зміг би отримати. Це такий величезний багаж знань та умінь, який можна використовувати усе життя. Я навчився організовувати свою працю, контролювати час, взаємодіяти з іншими людьми. Під час навчання я відвідував багато позаурочних конференцій, знайомився з різними людьми, бував на семінарах у інших містах. Тобто, окремо знань, я отримав досвід у житті. Це все сприяло у моєму зростанні, як особистості.


Чим саме ти займаєшся?

Завдяки лекціям з моєї спеціальності я став цікавитися бізнесом. Нас вчили як спілкуватися та підтримувати ділові стосунки. Отже, усе зібравши докупи я став займатися продажами товарів. Починав я сам, організував постачання, орендував приміщення, домовлявся с гуртовиками, знаходив підхід до кожного покупця. З часом я розкрутився та найняв команду людей і лише контролюю процес, але спочатку сам все робив.


Рекомендуєш іншим вступати до інституту?

Не у всіх є можливість і бажання, але особисто для мене це досвід. Коли ти буваєш у різних життєвих обставинах і потрібно швидко орієнтуватися та робити вибір. Окрім навчання, це знайомство, незабутні роки на усе життя. Якщо знати чого ти бажаєш від життя, то універ гарно сприяє подальшому розвитку в справі. Також влаштовуючись на роботу одним з аспектів є диплом, завдяки йому і кар’єрний зріст буде й заробітна плата підвищується. Важливо пам’ятати, що не тільки треба навчатись в університеті, а й самостійно!
Діана Онч.


Немає коментарів: