вівторок, 16 лютого 2021 р.

Їжа - культурний код




Дивіться, яка краса: перший сигнальний примірник видання з кулінарної дипломатії «Україна: їжа та історія»! Понад пів року його створювали колеги з Ukrainian Institute - Український інститут та команда Їжакультура, дослідники історії їжі та української кухні, фахівці з дипломатичного протоколу й етикету, провідні українські шефи з різних регіонів України, фуд-стилісти та фотографи.
Це не просто збірник рецептів (хоча їх тут чимало!), а книжка, що розповідає про українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України, важливий інструмент культурної дипломатії та міжкультурного спілкування. Через традиції приготування їжі ми розповідаємо про історію, культуру, регіональні ідентичності, природу, побут, звичаї та обрядовість, красу і розмаїття України.
У нас на цю книгу великі плани: переклади і видання іншими мовами, презентації, майстер-класи, партнерства з міжнародними кулінарними виданнями і блогерами, і, звісно, співпраця з закордонними дипломатичними установами України, які традиційно приділяють значну увагу кулінарній дипломатії. Сподіваюсь, книжка буде хорошим посібником і для студентів - майбутніх дипломатів. Словом, буде красиво і смачно
P.S. Безкоштовна електронна версія невдовзі з'явиться на сайті Українського інституту. Книжку можна буде придбати українською або англійською мовою)
В.Шейко.


Немає коментарів: