неділю, 28 лютого 2021 р.

Обласний онлайн челендж «Поетична квітка України»



25 лютого 2021 року Україна і вся світова спільнота широко святкують 150-річчя від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці, однієї з основоположників нової української літератури, палкого поборника рідної мови, геніальної поетеси та драматурга, талановитого прозаїка і перекладачки, журналістки, громадського діяча. ЇЇ пристрасне поетичне слово упродовж століть надихає усіх українців - від найменшого до найстаршого віку.

Саме тому Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна до цієї визначної події ініціювала проведення обласного онлайн челенджу «Поетична квітка України». Він проходив з 25 січня по 25 лютого 2021 року. Його метою була популяризація творчості Лесі Українки та залучення юних читачів до участі у поетичному марафоні. Завданням челенджу було прочитати твір Лесі та зняти відео. Всі учасники чудово впоралися з ним.

Протягом місяця юні читачі надіслали на сторінку бібліотеки у Facebook понад 350 відео. Серед них дошкільнята, учні та навіть дорослі з м. Миколаєва та Миколаївської області. Крім декламування віршів поетеси, вони грали на бандурі, малювали портрет Лесі Українки та ілюстрації до її творів.



Серед учасників - учні ЗОШ м. Миколаєва №4, №19, №22, №31, №34, №51, №59, гімназій №2 і №4 та Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д. Чайки. Своєрідний рекорд встановили учні ЗОШ 1-Ш ступ. №60 м. Миколаєва – 90 дітей-учасників! До челенджу також приєдналися дорослі: батьки, бібліотекарі і вчителі.

Значна частина учасників – це читачі-діти з бібліотек області. Найактивніші серед них Публічна бібліотека Березнегуватської селищної ради -12 учасників, КЗ «Публічна бібліотека» Єланецької селищної ради – 10, Публічна бібліотека Снігурівської міської ради – 11, КЗ «Публічна бібліотека» Веселинівської селищної ради – 7. А також до челенджу долучилися читачі Березанської і Братської ЦБС, Спільного комунального закладу «Вітовська публічна бібліотека», КЗ «Бібліотечна мережа» м. Вознесенська, КЗ «Новобузька публічна бібліотека» Новобузької міської ради. Особливо хочеться відзначити Міську бібліотеку управління освіти та з гуманітарних питань Очаківської міської ради, яка організувала понад 37 учасників.

Поетичний челендж пройшов яскраво та натхненно! Ми дуже вдячні усім учасникам і організаторам заходу. Такі події надихають юне покоління на любов до книги, до бібліотеки, до рідної мови. Це наш загальний внесок у збереження культурної спадщини України.
Соня Головко.

Усі відео учасників розміщено на офіційній сторінці Миколаївської обласної бібліотеки для дітей у Facebook за хештегами  
#ЛесяУкраїнка 
#Ювілей_150 
#Challenge 
#БібліотекаНаСпаській66.


Немає коментарів: