суботу, 27 лютого 2021 р.

Наслідки колумбайну




У 21 столітті в усьому світі загострюється проблема колумбайну, так званих масових вбивств у школах та інших навчальних закладах. Перший такий випадок був зафіксований у 1999 році в США, штаті Колорадо, а згодом подібні терористичні акти почали відбуватись по всій Америці, пізніше й у інших частинах світу. Відомі бренди, великі компанії та просто небайдужі активісти намагаються активно привертати увагу до цієї проблеми різноманітними засобами.
Один з таких прикладів – Тодд і Дональд Драммонд, батько та син, що у лютому 2021 року створили незвичну шкільну парту, в котрій можна заховатись у випадку стрілянини. Парта вироблена з куленепробивних матеріалів з внутрішнім відсіком-сховищем. Ціна однієї такої парти складає приблизно 1800 доларів. Їх планують продавати спочатку в Сполучених Штатах, а потім й в усьому світі. На зароблені кошти сім’я планує запустити кампанію для допомоги школам, які не мають достатнього фінансового забезпечення.
Разом з цим найбільший стрімінговий сервіс Netflix у 2021 році вирішив привернути увагу своїх глядачів до наявної проблеми за допомогою короткометражного мультфільму «Якщо щось станеться, я вас люблю», сюжет якого розповідає нам історію про дівчинку, яка стала жертвою стрілянини у своїй школі. За 7 хвилин екранного часу стрічка викликає весь спектр емоцій, показує що доводиться переживати батькам котрі втратили дитину під час колумбайну. 


На сьогодні ця проблема є більш масштабною ніж люди собі уявляють через те, що вона майже не висвітлюється у ЗМІ, а таке недооцінення ситуації призводить до зростання небезпеки навколо неї.
А.Пивоварова.


Немає коментарів: