пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

ЦІКАВИЙ ДОСВІД І НОВІ ЗНАННЯ НА КОНФЕРЕНЦІЇ ВІД “ЛІГИ ТОЛЕРАНТНОСТІ” В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ





11 учнів Запорізької школи-інтернату “Козацький ліцей” під керівництвом вчителя фізичної культури Косман Анастасії Анатоліївни взяли участь у Конференції – випускному юних івано-франківських стажерів-волонтерів БО «БФ «Ліга Толерантності» у межах Всеукраїнського проєкту «Грай за Права Людини: Лідерство меншин» за сприяння «Ліги Толерантності».

У перший день молодь із різних куточків України завітала до Івано-Франківської обласної асоціації футболу. Говорили про жіночий футбол, про роль тренера, батьків і вчителів у спортивному становленні дитини.

Також познайомилися із соціальним інвестиційним проєктом “Промприлад.Реновація” на базі заводу “Промприлад”. Це сучасний інноваційний центр на перетині чотирьох основних напрямів розвитку регіону: освіти, мистецтва, нової економіки й урбаністики.

“Другий день конференції, – як зазначає організатор і лідер “Ліги Толерантності” Олександр Фомічов, – виявився справжнім марафоном подій…”

Учні Запорізького Козацького ліцею разом із випускниками-стажерами та юними гостями з Кіровоградщини піднялися на Івано-Франківську Ратушу.

Відвідали місцеву синагогу та приєдналися до кампанії Всесвітнього Європейського Конгресу “Ми пам’ятаємо” до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Познайомилися з соціальноорієнтованою бізнес-моделлю громадського ресторану Urban Space 100.

Побували на міському центральному стадіоні «Рух», де мали можливість поспілкуватися із президентом МФК “Прикарпаття” Ольшанецьким Василем Миколайовичем та отримати відповіді на запитання, які цікавили.

Прогулялись парком імені Т.Г. Шевченка й біля міського озера з “подарунковою” інсталяцією.

Завітали до офісу та фірмової крамниці прикарпатських “драконів” – НФК “Ураган”, де пресаташе футзального клубу Андрій Мокляк розповів про важливість якісного брендування і синергійної роботи з іншими командами регіону над створенням сприятливого середовища для вибору кар’єри та розвитку гравців, менеджерів і тренерів.

Взяли участь у футбольних майстер-класах від стажерів проєкту та тренерок-волонтерок Севім і Сумейє із Туреччинни, після чого пограли в товариському турнірі “Футбольний Народ” #FootballPeople

Культурно збагатились під час концерту та міні-тренінгу з дослідження “Дерева толерантності” від вчительки Лариси Балевої та її учениць – етнічних болгарок з смт Вільшанка.

Нагородили іменними сертифікатами 15 підлітків, котрі успішно завершили стажування на тренерів із соціального футболу.

Третій заключний день конференції “Тренуй за Права Людини” пройшов у мальовничому місті Яремче. Відпочинкова подорож найбільше запам’яталася усім учасникам заходу.

“Саме гори дозволяють якнайкраще відчути поєднання командної дисципліни і внутрішньої свободи, зосередженості під час кожного наступного кроку і невимушеного спілкування, невибагливості щодо особистих інтересів і насолоди кожним моментом життя”, – ділиться думками організатор Олександр Фомічов.

Ліцеїсти та усі учасники конференції отримали багато яскравих емоцій, нові знання, познайомилися із цікавими людьми та знайшли нових друзів.

Гості подякували Олександру Фомічову за організацію важливого, цікавого і корисного заходу. 
Д.Іваноф.


Немає коментарів: