середу, 11 листопада 2020 р.

Ви ще не усвідомили що «Виживуть тільки сусіди»?



Побачила світ 2 серія youtube шоу «Виживуть тільки сусіди»!
Як, ви ще не знаєте, що з Одеси по всьому світу блогер-добросусід Мітя Ковбасюк розповідає як засобами культури налагодити з сусідами відносини?

Сам проєкт організовується в рамках "Одеська школа культури сусідства". Він спонукає засобами соціально-культурного проєктування створювати доброзичливість та атмосферу співпраці в мікрогромадах наших дворів. Використовуючи досвід 2-х Шкіл добросусідства (2019-20) та експертного середовища, засобами відеоконструювання, вибудовується мережа однодумців серед сусідів по помешканню.  Засобами культури створювати атмосферу доброзичливості та співпраці найбільш органічно. Саме у дворах люди вчаться креативним чином розв'язувати нагальні проблеми. Добра атмосфера у дворі де ви мешкаєте - запорука ефективній праці, навчання. А коли ввечері ви повертаєтесь в охайний та освітлений двір, це теж позитивно впливає на психоемоційний стан людини. В дружньому дворі більше шансів зберегти здоров'я.

У другому епізоді «Запросили Тарантіно до Одеси» в фокусі одне питання: як створюються малі культурні заходи у дворах?

Це зовсім не важко! Це може бути міні-лекція з історії двору, концерт, навіть якщо ви закінчили музикальну школу давно, презентація власного хобі, чи творчості власних дітей. А може – майстер-клас з чаювання?

Про це, та багато інших “корисняків” у спілкуванні з сусідами дізнаються глядачі. Експерти, а серед них навіть голова УКФ Юлія Федів нагадала що майстерність добросусідства відточується у дворі. Глядач буде робити відкриття чому культура зазвичай не мешкає в наших дворах.

А до чого тут Тарантіно?

О! Для цього треба подивитись. А ще підписатись. Вподобайку поставити, якщо сподобається.

А головне – використовуйте у своєму побуті, з сусідами ті вдалі приклади добросусідства про яки розповідає епізод. Ви також дізнаєтесь чому труби роз’єднують, коли культура завжди об’єднує.

Середовище сусідів частіше за все не обирають. Квентін Тарантіно, який мешкає в Каліфорнії про це багато може розповісти...


Проєкт «Культсусід в Youtube» реалізується ГО «Зацікавлені» в партнерстві з ГО «Фонд розвитку міста Одеса» та ГО «Пікселейтід реалітіз» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).




Немає коментарів: