вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Художник волає врятувати одеський будинок

 

Прямо зараз в Одесі відбувається художня акція, яку організував Станіслав Українцев. Він виставив перед фасадом виставку власних робіт, написаних в цьому будинку. 17 років звертаються Станіслав та інші мешканці будинку до різних мерів, депутатів, щоб звернули увагу на будинок за адресою Софіївська вулиця, №15. Результат на фасаді.



За фасадом жаху ще більше.
Коло замкнулось. 100 років тому більшовики "віджали" у власників будинок. Розселили мешканців по квартирах. більшість декілька разів змінювались, а утримання самого будинку ніхто не поспішав виконувати. Воно чуже залишилось й у 21-му віці в сучасній Одесі.
Ясна річ таких будинків, власників яких примусово лишили власності повно. 


Місту займатись старими будинками зовсім не зручно. Попервах, багато людей було в різні часи тут "прописано". Не дають надію й стан будівель, а також коштовність реконструкції, та нові держані будівельні норми.
Приємно, що в останній тиждень передвиборчої кампанії журналісти масово відгукнулись на імпровізовану вуличну виставку. Може на учасників та переможців місцевої виборчої кампанії якось вплине таке незвичне звернення?!
С.Лиманов. 
Фото автора.


Немає коментарів: