понеділок, 19 жовтня 2020 р.

У Херсоні відкрився перший регіональний Офіс з євроінтеграції



У Херсоні Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина відкрила перший в Україні регіональний Офіс європейської інтеграції.


Серед ключових напрямків діяльності регіонального офісу євроінтеграції: культурні та освітні проєкти, зокрема поширення знань про європейський курс України серед школярів та студентів; збільшення бізнес контактів між підприємцями Херсонщини та країн-членів ЄС; реалізація Угоди про асоціацію; досягнення Цілей сталого розвитку, зокрема ґендерної рівності.

Сьогодні з Херсону розпочинається «децентралізація» європейської інтеграції, яка має поширюватися в усі регіони України. Мережа регіональних офісів допоможе сформувати ефективні майданчики для діалогу і співпраці іноземних партнерів, громадянського суспільства та місцевої влади, щоб переваги євроінтеграції були відчутними та помітними у кожній області, кожному місті та містечку». – зазначила Ольга Стефанішина.

Віцепрем'єрка наголосила, що відкриття першого регіонального офісу євроінтеграції має важливе значення також для мешканців окупованого Криму, бо саме на Херсонщину громадяни потрапляють після перетину адміністративної межі з півостровом.

«Офіс євроінтеграції у Херсоні це перший з пунктів євроінтеграції найближче до Кримського півострова. Дуже важливо, щоб кожен, хто приїздить в Херсонську область через адміністративну межу з Кримом зміг скористатися можливостями євроінтеграції, отримати консультації та практичну інформацію про курс України до ЄС та його переваги та можливості»,– наголосила Ольга Стефанішина.

Віцепрем'єрка також наголосила на важливості формування якнайширшої мережі регіональних офісів євроінтеграції в Україні.

«Херсонщина є першою серед регіонів, де працюватимуть офіси з європейської інтеграції, але ми уже бачимо інтерес від інших регіонів України - Хмельницька, Дніпропетровська і Полтавська області сьогодні на зв'язку з нами, щоб перейняти успішний досвід відкриття регіональних офісів та поширити цей приклад на свої регіони», – зазначила Віцепрем'єрка.



Немає коментарів: