суботу, 10 жовтня 2020 р.

В унісон з державним візитом Зеленського до Одеського порту увійшов британський есмінець



Есмінець Королівських ВМФ Великої Британії HMS «Dragon» D35 зайшов до Одеського морського порту, повідомляють Патріоти України.
У відкритому морі корабель зустрічав катер українських Військово-морських сил «Старобільськ». «Dragon» прибув до Одеси після тритижневого патрулювання у складі багатонаціональної ескадри, яка діє біля узбережжя Сирії. 

HMS Dragon вперше в нашому регіоні. У Чорне море він увійшов пізно увечері 4 жовтня. Есмінець є четвертим кораблем з шести класу Daring, тип 45. Увійшов до складу Королівського флоту у квітні 2012 року, а через рік, влітку 2013-го, разом з американським авіаносцем USS Nimitz патрулював Аравійське море і Перську затоку.


На кожній стороні його корпусу присутнє зображення валлійського дракона Y Ddraig Goch – національного символу Уельсу. Це єдиний корабель королівського флоту, який був прикрашений таким чином.

Є у візиту, який продовжиться до 12 жовтня інший знак. Саме в ці дні відбувався офіційний візит президента України В.Зеленського до Сполученого Королівства. Старі морські "леви" за свої кошти пообіцяли допомогу у відродженні ВМС України. Зокрема, Миколаєву можуть дістатись фрагменти кораблебудівної програми ракетних катерів. Але це точно станеться, якщо представники морського кластера не будуть ловити "гав", та розводитись на чвари, в кого кран на пірсі міцніше, й док надійніше.
Коли в нас ще випаде шанс попрацювати з законодавцями суднобудування. Звісно, якщо корабели не лякаються "дровосеків" з ерефії. 
С.Лиманов. 


Немає коментарів: