понеділок, 21 вересня 2020 р.

Добросусідству можна вчитись



Анонсуємо запуск нової програми підтримки громад України від Одеської Школи культури сусідства. З вересня 2020 по січень 2021 в чотирьох містах України буде проходити відео-челендж для дворів #Ютубсусід. Дворові активісти з Одеси, Запоріжжя, Херсону та Чернівців зможуть розповісти на всю країну, як вони будують добросусідство у своїх подвір’ях.


Школа культури сусідства — це платформа для розвитку добросусідства у дворах. Команда вже провела три навчальні курси для лідерів з 25 дворів Одеси та інших міст України. Ініціативні сусіди вивчали неконфліктну комунікацію, урбаністику, історію міста, управління культурними проєктами, ботаніку та пошук фінансування. У 2019 році на Фестиваль одеських дворів прийшло 4500 тисячі відвідувачів, з них третина брала участь саме у дворових подіях.


У 2020 ми розширюємо межі добросусідства та запускаємо ютуб програму «Виживуть тільки сусіди». В навчальному шоу з 18 відео та трансляцій про актуальні проблеми сусідства українці дізнаються:



- справжні одеські лайфхаки для знайомства з сусідами;

- хто катає металеві кулі по підлозі;
- хто переможе: дитячий майданчик чи тиха лава для стареньких.


Розпочинаємо наше знайомство з сусідами з участі в конкурсі. Для того, щоб стати частиною Школи культури сусідства, треба виконати перше завдання — придумати креативний спосіб познайомитись з сусідами, зняти про це відео вислати на пошту you@cultsusid.org чи описати спосіб в повідомленні. У разі виникнення питань щодо участі у конкурсі пишіть першому добросусідському блогеру Міті Ковбасюку https://m.me/cultsusid

Також, умови конкурсу буде оголошено на ютуб-каналі Школи культури сусідства в останній тиждень вересня. Підписатися на канал, щоб не пропустити перше відео, можна тут https://clc.to/youtubesusid


Завдання та призи протягом змагання будуть націлені на цінності взаємодії із сусідами та розвиток взаємодопомоги у власних дворах. Таким чином, програма “ Виживуть тільки сусіди ” надасть нового значення дворам, як просторам для сталих мікрогромад та розповість про можливості позитивної взаємодії.


Проєкт «Культсусід в Youtube» реалізується ГО «Зацікавлені» в партнерстві з ГО «Фонд розвитку міста Одеса» та ГО «Пікселейтід реалітіз» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).



Дмитро Ковбасюк






Немає коментарів: