суботу, 12 вересня 2020 р.

Санкційна політика ЄС щодо Росії




Санкції — один із дієвих засобів впливу на гравців, що порушують міжнародне право та вдаються до застосування чи погрози силою. Відтак, починаючи з 2014 року, ЄС активно використовує цей інструмент для здійснення тиску на Росію у відповідь на анексію нею Криму та дестабілізацію ситуації в Україні. За більше, ніж шість років, що минули з часу тих подій, європейські санкції проти РФ були неодноразово розширені та продовжені, що сприяло утворенню розгалуженої системи обмежувальних заходів, розібратися в якій не завжди просто. Розкладаємо усю актуальну інформацію по поличках у нашій новій інфографіці.

Варто зазначити, що відповідно до процедури більшість видів наведених санкцій потребують продовження через певні проміжки часу (найчастіше — кожні шість або дванадцять місяців). Часто це вимагає неабияких дипломатичних зусиль не лише з боку України, а й зі сторони держав-членів Європейського Союзу, адже задля запровадження чи продовження санкцій національні уряди усіх 27 країн повинні досягти консенсусу.

Докладніше про санкції читайте тут (англійською мовою).

Інфографіка — Карина Строкань, Анастасія Алєксієнко

“Євробібліотека” — це проєкт Представництва Європейського Союзу в Україні. Тут розміщуємо матеріали-пояснення про різні аспекти життя в ЄС та української євроінтеграції. Статті вільні від копірайту (copyright-free), медіа можуть їх вільно передруковувати та використовувати, з посиланням на Представництво ЄС в Україні.


Немає коментарів: