четвер, 24 вересня 2020 р.

В Україні стартує Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів




24 вересня в українських кінотеатрах стартує Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2020 – єдиний глобальний інтерактивний кінофестиваль у світі. Українці вже в чотирнадцятий раз приєднаються до глядачів в усьому світі та візьмуть участь у виборі фільму-переможця – цьогоріч голосування відбудеться онлайн, на сайті Arthouse Traffic.


Дев'ять найкращих робіт обрано серед 971 заявки з 54 країн світу. За традицією, до числа фіналістів увійшли фільми, які вже зарекомендували себе на престижних міжнародних кінофестивалях.



Іранська стрічка «Іспит» про дівчину-наркокур'єрку була відзначена премією за найкращу жіночу роль на кінофестивалі «Санденс», а також змагалась за звання найкращого короткометражного фільму на міжнародному кінофестивалі у Торонто та київській «Молодості».



Фільм «Подарунок» палестинської режисерки Фари Набулсі про Західний берег річки Йордан здобув Гран-прі міжнародного конкурсу у Клермон-Феррані та призи фестивалів у Брукліні, Клівленді та Палм-Спрінгс.



Ізраїльська драма про викрадений велосипед, стрічка «Біле око», стала тріумфатором одного з найбільших північноамериканських фестивалів South by Southwest та зібрала нагороди на батьківщині – на міжнародному кінофестивалі у Хайфі.



Анімацію у програмі фестивалю представляє французька стрічка «Маестро» аніматорів Флоріана Бабікяна та Віктор Ціаре про білку-диригента.



Крім того, до програми увійшли фільми «Пробач мені, пес» (Росія), «Безпечний простір» (Австралія), «Два хлопчики» (США) та «Стікер» (Північна Македонія).



Усі роботи-фіналісти Манхеттенського кінофестивалю короткометражних фільмів автоматично кваліфікуються для номінації на премію «Оскар». Срібний призер торішнього фестивалю, «Футбольний клуб Нефти», здобув у 2019 році номінацію на премію Американської кіноакадемії.



Цієї осені щорічний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів проходить 24-й раз і об'єднує поціновувачів короткого метра у понад 400 містах на 6 континентах. Стати членом міжнародного журі та взяти участь у виборі найкращої короткометражки року може будь-хто – достатньо заповнити бюлетень для голосування після сеансу. Переможці будуть оголошені 1 листопада 2020 року на сайті www.manhattanshort.com.



В Україні організатором Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів виступає компанія «Артхаус Трафік» за традиційної підтримки торгової марки Stella Artois. Фестиваль проходить у кінотеатрах країни з 24 вересня по 11 жовтня. Фільми демонструються в українській озвучці.


Медіапартнери фестивалю: Тиждень, Kinowar, Теленеделя, Корреспондент, Нове українське кіно, ХОЧУ.





Немає коментарів: