четвер, 10 вересня 2020 р.

В Україні стартувала онлайн-виставка, створена за мотивами фільму “З любов’ю, Вінсент”




«З Любов’ю, Вінсент» — унікальний британсько-польський кінопроєкт про життя нідерландського художника Вінсента Ван Гога, повністю намальований фарбами.
А тепер автори кінопроєкту, студія BreakThruFilms разом з представниками кінокомпанії УКРКІНО, презентують першу в Україні онлайн-виставку, присвячену процесу створення фільму, а не готовому продукту
9 вересня відбувся закритий прес-показ виставки. Відкриття супроводжувалося за участі спікерів:


керівника департаменту анімації студії BreakThruFilms Пьотра Домініака;


директорки кінокомпанії УКРКІНО, однієї з організаторок проєкту в Україні та ко-продюсерки фільму “Селяни” Ольги Журженко;


кураторки публічних програм та власне гіда виставкою Анастасії Хлестової.


“Вперше ми презентували виставку в Сеулі. Це був великий успіх. А в Нідерландах, якщо мені не зраджує пам’ять, менш ніж за 3 місяці виставку відвідало близько 70 000 людей. А тепер ми колаборуємося з Україною та показуємо виставку у новому форматі - онлайн, звісно, вона дещо відрізнятиметься від оригінальної виставки, проте ви все ж матимете змогу побачити картини, які стали основою фільму “З Любов’ю, Вінсент”, а також більше дізнатися про наш новий проект”, - Пьотр Домініак


Виставка “Малюємо фільм: З Любов’ю, Вінсент” складається з 8 тематичних блоків: на прикладі картин та інтерактивних об’єктів можна побачити складну процедуру поєднання класичного живопису та сучасних технологій.


На зустрічі учасникам прес-туру презентували перший блок - “Гігантський фільм-негатив”, а також привідкрили завісу і показали частинку останнього, заключного блоку, який, власне, присвячено наступному арт-проєкту - стрічці “Селяни”. Це ко-продукція Польщі, України та Сербії. Наразі відомо, що фільм буде виконано у подібній техніці, а широко прокату, через досить складний процес виробництва, варто очікувати не раніше ніж наприкінці 2021 року.

“Я пишаюся тим, що УКРКІНО стане ко-продюсером наступного проєкту - стрічки “Селяни”. Проєкт тісно пов’язаний з нашою культурою. Наприклад, у костюмах героїв буде використано чимало фольклорних мотивів. Це пов’язано з тим, що значна кількість картин, які стануть основою для стрічки, були написані на території, яка наразі є частиною сучасної України”, - Ольга Журженко, ко-продюсерка фільму “Селяни”.


Офіційно виставка запрацює вже 10 вересня та триватиме у форматі онлайн до кінця 2020 року. Поринути у світ нідерландського художника та дізнатися більше про процес створення фільму, що отримав безліч міжнародних нагород та, зокрема, був номінований на одну з найпрестижніших кінопремій - “Оскар”, можна за посиланням: http://artfilm.online/.



Слідкуйте за новинами проєкту на офіційних стоірнках в Instagram та Facebook.


Нагадуємо, що проєкт реалізується студією BreakThruFilms спільно з кінокомпанією УКРКІНО та за підтримки Українського культурного фонду.


 



Немає коментарів: