вівторок, 1 вересня 2020 р.

На Миколаївщині вирішили поберегтись



На території Миколаївської області введені додаткові протиепідемічні обмеження: проведення концертів, дискотек, робота розважальних закладів, діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля під забороною

Сьогодні регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації прийняла рішення, додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для «зеленого» рівня епідемічної небезпеки додатково заборонити на час дії карантину:

- проведення концертів (крім тих, які проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності);

- дискотек;

- роботу розважальних закладів (нічних клубів);

- діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

Головному управлінню Національної поліції в Миколаївській області, Управлінню патрульної поліції в Миколаївській області та Головному управлінню Держпродспоживслужби в Миколаївській області в межах компетенції необхідно забезпечити контроль за виконанням обмежень, передбачених для «зеленого» рівня епідемічної небезпеки згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

Таке рішення прийняте у зв’язку зі стрімкими темпами приросту захворюваності на COVID-19. Нагадаємо, що наразі в області показник захворюваності на COVID-19 за попередні 14 днів на 100 тис. населення становить 40,14 (при допустимому базовому рівні не більше 40 на 100 тис. населення).

Зазначимо, якщо у регіоні спостерігається перевищення одного із визначених показників, Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може бути прийняте рішення щодо зміни рівня його епідеміологічної небезпеки.

Для зупинення розповсюдження коронавірусної інфекції та уникнення переходу Миколаївської області до жовтої зони, закликаємо жителів міста та області дотримуватись карантинних обмежень, маскового режиму в громадських місцях, користуватись антисептиком та дотримуватись соціальної дистанції.




Немає коментарів: