пʼятницю, 7 серпня 2020 р.

ВИШУКАНЕ СПІЛКУВАННЯ З ТЕАТРАЛЬНИМИ ШАНУВАЛЬНИКАМИ




Тільки театр, який шанує свого глядача, може піти на такий відчайдушний крок, та пригощати музикальним коктейлем позитивних емоцій під час пандемії і суспільної депресії з цього приводу. На ці вихідні Херсонський театр ім. М.Куліша дивував театральну публіку новим форматом своїх постановок. Це і мюзикл, і Stand Up та імпровізація. Назвали кулішівці все це «Музичним експромтом». Ведучий з подачі режисера С. Новачука інтригував та заохочував глядача приймати участь розіграшах доброго настрою, до посмішок та аплодисментів. 

Якщо ви не бачили, як виглядають спокусливі сирени, то херсонські диви:

Наталя Вишневська,

Таїсія Новачук,

Тетяна Мисак,

Вікторія Кириченко,

Альона Мироненко -

не поступаються міфічним істотам ні в чарівній спокусливості, ні голосом. Вони дикі, чемно аристократичні, пустотливі, добропорядно сексуальні і неймовірно талановиті. Виділити жодну Н Е М О Ж Л И В О. Це, як стверджував Майн Рид: «Найкраща картина та, на яку дивишся». Дивишся на цих див, і розумієш: Театр пестує їх, кохає їх. 

Талановитий Олександр Голубєв загубився серед цього жіночого царства. Не вистачає балансу, не вистачає маскулінності, ех, не вистачає.


А повітря було густо наповнено музикою у виконанні оркестру театру під керівництвом диригента Артема Філенко. Якісь аранжировки були спірними, все ж таки рок-н-ролл або інші жанри з трудом сприймаються вухом, яке звикло до інших ритмів. Але це справа смаків, а не закиди в бік оркестру.


Друга дія – це вже інший формат, формат запальної дискотеки. Хотілось вийти та запалити в танці, але заважали столики. Або їх прибирати потрібно, або, все ж таки, розділити виставу на дві…

Ну що ж, експромт вдався!

Артисти, Режисер, Музиканти та Глядачі разом напромили емоцій, які будуть і далі надихати театр на нові вистави, а глядачі чекати на зустрічі з театром.


Арт-аналітик Юрій Житняк. Фото автора.



Немає коментарів: