пʼятницю, 28 серпня 2020 р.

Книга про ребе Шнеерсона тепер на столі у Президента України...




Про це повідомила Levchenko Larysa керівник Державного архіву Миколаївській області:
Напередодні єврейського Нового року, 25 серпня, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з рабинами України, серед яких був і Шолом Готліб - рабин міста Миколаєва й Миколаївської області. Обговорювали проблеми паломництва віруючих до Умані, питання створення меморіалу Бабин Яр тощо.
Під час зустрічі Шолом Готліб передав у дар Президентові Володимиру Зеленському книгу "Наш земляк Ребе Менахем-Мендл Шнеерсон. История семьи Лавут-Яновских-Шнеерсон в Николаеве", яку написали Лариса Левченко та Володимир Щукін, тобто ми! 

Макет книги до друку підготувало видавництво Ірини Гудим. Видання здійснено за підтримки керівництва та членів спільноти Хабад (Нью Йорк, США) та програми підтримки книговидання Миколаївської міської ради. Ми написали багато наукових праць, але саме до цієї книжки звертається все більше й більше читачів у всьому світі, чому в значній мірі сприяє й гарний переклад англійською мовою Романа Бужикова."
Подякуємо науковців-істориків за відкриття особи нашого відомого земляка. 10 років тому наше видання вперше розповіло неймовірну історію життя Любавічьського ребе родом з Миколаєва, який був суднобудівником (за дипломом). 



Немає коментарів: