вівторок, 25 серпня 2020 р.

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ПО ХЕРСОНСЬКІ




Театральна душа Херсону все частіше лине над Станіславськими скелями, вздовж кордонів древньої Римської імперії, де проходив водорозділ між цивілізацією та варварським світом. Нічого за тисячоліття не змінилось. Херсонський край залишається прикордонним форпостом Свободи. 


Сьогодні Театр ім. М.Куліша віднайшовши, завдяки карантину, нову творчу родзинку розширює театральні обрії. За підтримки Станіславської громади, Херсонської облдержадміністрації та Департаменту реалізації гуманітарної політики ХОДА театр здійснив туристично-мистецьку акцію, присвячену до Дня незалежності України, «З Україною в серці». Декораціями для культурної інтервенції були краєвиди, свідками яких були наші прадавні пращури, в жовто-блакитних кольорах посохлого степу і водних просторів Дніпро-Бугського лиману. 


Херсонці отримали можливість неформально, без пафосу та атмосферно відзначити своє найзначніше державне свято – День Незалежності. Хто за келихом смачних Білозерських вин, які були народженні в цих місцинах, хто з щедрими дарами серпневого Півдня, хто в насолоді від співів і теплого дня.

Серед шанувальників співочого Театру був помічений і рейтинговий кандидат в мери Херсону Ігор Колихаєв. Динозаврів не було, але я пожалкував, вони б гармонічно виглядали серед цих скель. 


Душевний вечір був зворушливим і надовго запам’ятається тим, хто був свідком нової театральної традиції неформального свята. 

ТЕАТР – ДЯКУЮ.

Арт-аналітик Юрій Житняк. Фото автора.



Немає коментарів: