вівторок, 18 серпня 2020 р.

Заплив на П.Бузі на 50 км



25 серпня 2020 року вперше в історії України Територіальна громада міста Вознесенська проводить змагання з плавання на відкритій воді на пентамарафонській дистанції (50 кілометрів) по річці Південний Буг між двома терміналами ТОВ СП «Нібулон» м. Вознесенськ та м. Нова Одеса.
Змагання розпочнуться орієнтовно о шостій ранку 25 серпня. Старт від терміналу ТОВ СП «Нібулон» в м. Вознесенську. Фінішують учасники вже ввечері (19:00-22:00) поблизу терміналу ТОВ СП «Нібулон» м. Нова Одеса.
Під час проведення змагань представники Національного Реєстру Рекордів України будуть фіксувати Рекорд України за номінацією «Найдовша дистанція змагань з плавання на відкритій воді».
Змагання з плавання на п’ятикратній марафонській дистанції буде проводитись вперше в світовій історії проведення змагань з плавання. Змагання символічно відбудуться в день першого зареєстрованого в світі ультрамарафонського запливу (25.08.1875) та буде присвячено 29 річниці Дня Незалежності України.
Учасниками змагань стануть 7 спортсменів з України, які зарекомендували себе на дистанціях, близьких до цієї по складності. Це учасники, переможці та призери офіційних міжнародних змагань із плавання на відкритій воді на марафонських та ультрамарафонських дистанціях такі, як:
· Михайло Кобижча – майстер спорту, переможець і призер чемпіонатів України, неодноразовий призер Oceanman, aquaman;
· Ганна Пасічник - КМС з плавання, срібний призер запливу через Босфор 2019 року, переможниця Оceanаm World Championships 2019 на 5 км в абсолюті;
· Сергій Шумов – КМС з плавання, чемпіон України з плавання на відкритій воді (2.5км) 2018, учасник серії запливів ЧС Oceanman, зайняв 7-е місце в фіналі Oceanman Dubai та 5-е місце Ultraoсeanman 30km Kalamata;
· Владислав Курісько – КМС з плавання, дворазовий фіналіст Oceanman (10km) 2019 -2020, за версією Всеукраїнської Ліги Плавання 2019 зайняв перше місце в категорії Masters 40-49 і четверте в десятці Absolute;
· Віталій Ступак – Ironman, учасник багатьох етапів Oceanman, срібний призер на першому в світі запливі UltraOceanman (30км) Kalamata;
· Андрій Савицький – майстер спорту з плавання, багаторазовий чемпіон України Masters, чемпіон VII Балтійських Ігор;
· Михайло Романішин – національний рекордсмен за найдовший заплив у відкритій воді, майстер спорту України, призер чемпіонатів України, засновник проекту #ВплавьДнепр.
Контактні особи у м. Вознесенську щодо проведення змагань:
Путій Юрій – 0667636594, Яроцька Янна – 095 601 19 77.
e-mail: vozkultura@gmail.com


Немає коментарів: