вівторок, 28 липня 2020 р.

У Миколаєві провели навчально-тренувальні збори з тхеквондо.



В Миколаєві відбулися спільні тренування зі спортсменами з Одеси в рамках щорічних навчально-тренувальних зборів із тхеквондо. Тренування провели з дотриманням протиепідемічних вимог. Про це повідомив президент Миколаївської обласної федерації тхеквондо Григорій Хозяінов.


" Під час пандемії ми змушені змінювати формат тренувань, кількість учнів на одному занятті, частоту прибирань і дезінфекцій тощо. В умовах карантину проводили онлайн-тренування, брали участь в багатьох онлайн-змаганнях. Бажання продовжувати тренуватися в таких умовах свідчить про серйозність намірів багатьох учнів. У зв’язку з послабленням карантину, з’явилася можливість разом зі спортсменами з Херсона, Запоріжжя, Одеси більш ретельно готуватися до Чемпіонату України, який заплановано провести в жовтні. Ми не намагаємося змінити те, що неможливо змінити. Ми працюємо над тим, щоб демонструвати нові, ще кращі результати", – розповів тренер Григорій Хозяінов.



За словами віце-президента Федерації тхеквондо ВТФ України, старшого тренера чоловічої збірної Віктора Подоляна, спільні заняття спортсменів із різних міст - це можливість мотивувати тхеквондистів продовжувати тренуватися в період, коли немає змагань.


Тренер Віктор Подолян зазначив:


В умовах невизначеності початку офіційних стартів змагань та перерви в тренуваннях, нікому не хочеться втрачати напрацьоване.


Тому тренування одеської команди зі спортсменами з Миколаєва - це можливість мотивувати наших учнів зосередитися, перш за все,


на своїй загальній фізичній підготовці.


І в тренерів, і в спортсменів з'являється можливість, якої немає вдома, - більш ретельно попрацювати над помилками,


щоб краще підготуватися до майбутніх змагань. Цілком вірогідно, що під час наступного Чемпіонату України зміниться кількість спортсменів у вагових категоріях.


Тобто, нам вже потрібно готуватися до того, що через кілька місяців з'являться спортсмени, яких ми зараз не відстежуємо в тій чи іншій категорії.




Мама спортсмена Олексія Масалова Наталія розповіла, що слідкувати за вагою сина без супроводу тренера не завжди вдається. Адже в домашніх умовах немає можливості виконувати чимало вправ, щоб підтримувати фізичний стан хоча би на тому ж рівні, що був до початку пандемії.





Наталія Масалова зауважила:


- Зрозуміло, що зайві кілограми не з’являться, якщо організм буде спалювати більше калорій, ніж споживає. Справді протягом останніх п’яти місяців слідкувати за вагою важко, навіть за умови дистанційного спілкування з тренером. Це одна з причин, чому важливо, щоб пом'якшували карантинні обмеження для спортсменів. Адже тхеквондо – це більше, ніж вид спорту. Це обмін енергією, «живий» контакт між тренером і учнями.




Спортсмен Андрій Атаманюк розповів, що одним із найцікавіших завдань для нього під час навчально-тренувальних зборів було виконувати роль судді.




Андрій Атаманюк зазначив:




- Вперше я, як рефері, оцінював спарингові бої за «Золотий бал» інших учнів. Це вимагає підвищеної концентрації уваги. Для мене це дуже корисний досвід. Бо ключове завдання спортсмена – застосовувати на практиці здобуті знання більш ефективно та злагоджено.




За словами експертки Міжнародної навчальної програми «Сучасні психологічні проблеми людства під час пандемії COVID-19», доктора наук, професора нейрологічного Центру при Університеті Генуї Аїди Болівар,


спортивна спільнота в усьому світі нині шукає нові шляхи розвитку галузі.


У період кризи зростає актуальність здобуття нових знань і навичок, що допоможуть подбати про фізичне й ментальне здоров’я. Утім, фінансова спроможність людей знижується. Тому підтримка спортивної сфери має стати одним із головних завдань представників влади.


Аїда Болівар зауважила:


- Нині люди, як ніколи, почали усвідомлювати, що здоров’я – найбільша цінність. Тому важливо, щоб представники влади підтримували тренерів та допомагали забезпечити достойні умови для тренувань спортсменів та всіх бажаючих. Щоб спортивні комплекси чи стадіони стали доступними для всіх. Необхідно розробляти й впроваджувати програми підтримки тренерів у таких складних умовах. Адже протягом останніх місяців спортивні клуби не могли працювати, як зазвичай, тому «виживали» лише за рахунок заощаджень. Нині люди стоять перед вибором – як сприймати цю кризу. Важливо, що тренери з тхеквондо своїм прикладом демонструють учням, що якщо ці зміни сприймати зі страхом, ворожістю, злістю, то в житті з’явиться ще більше хаосу. Спортсмени популяризують іншу стратегію: ці зміни необхідні для того, щоб отримати нові можливості, які до цього часу були приховані, як неможливі ситуації. І чимало людей можуть брати з них приклад і переймати таку ж модель поведінки.


Тетяна Бакоцька






Немає коментарів: