суботу, 6 червня 2020 р.

Свіжа деза від росЗМІ

дезінфомоніторинг російської пропаганди в інформпросторі України. 

Які тези просували дезінформатори та маніпулятори протягом 25—31 травня 2020 року? 
Поліцейське насильство у Кременчуці і стрілянину в Броварах безпідставно прив’язують ветеранів АТО та майданівців, а не до провалу реформи поліції.

Гра м'язами ДБР в музеї Гончара та поява Порошенка у рейтингу українського Форбсу - привід активізувати тези про те, що “в усьому винен Порошенко” і “Порошенко - злочинець”.

На допомогу “соросятам” поспішають “супрунята”. Їх, разом з фармацевтичним лобі, звинувачують у спробах звинуватити очільника МОЗ Максима Степанова в корупції та звільнити його.

Знову про газ: Росія бореться за “Північний потік-2”, тому дискредитує усі спроби України та Польщі відмовитися від російського газу. До речі, про посилення інформаційної атаки на Польщу ми писали минулого тижня.

Віктор Медведчук поширює в Україні проросійські меседжі, його коментарі щодо українських новин тиражуються в десятках публікацій підконтрольних медіа.

Видання “Гордон” знову стало майданчиком для поширення кремлівських тез. Цього разу - з цитатою Пушкова, одного з ключових російських пропагандистських спікерів.

Невтомні прогнози щодо федералізації України. Тепер головними “кандидатами” на відділення призначили Закарпаття, Буковину і навіть Чернігівщину.

У кримінальних справах проти священників, що проводили масові богослужіння у розпал карантину, маніпулятори вбачають “реальний фашистський режим”.
Texty. Org. Ua


Немає коментарів: