середу, 17 червня 2020 р.

Миколаївські школярі виграли 63 тисячі гривень на створення STEM-лабораторії



Школярі із Миколаївської гімназії №3 стали одними із тисяч учасників всеукраїнської програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». Це – щорічна соціальна програма, завдяки якій учні з усієї України на власному прикладі популяризують здоровий спосіб життя та корисні звички. 10 червня відбувся фінал програми, у якому команда із гімназії №3 здобула почесне друге місце.
Здобутки у програмі Healthy Schools принесли не лише значні позитивні зміни у життя учасників, а й стали рушієм для створення STEM-лабораторії у гімназії (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics). На закупівлю необхідного обладнання учасники отримали грант у розмірі 63 000 гривень від міжнародної філантропної організації Mondelēz International Foundation, за підтримки якої реалізовується програма.


Усього в Healthy Schools взяли участь близько 130 000 учнів з усієї України, а до фіналу потрапили 50 найкращих проєктів, для реалізації яких була залучена максимальна кількість учасників. Тож призове місце команди із Миколаївської гімназії свідчить про неабияку наполегливість, креативність та щиру відданість школярів своїй справі.


Протягом усього року учні гімназії проводили цікаві, пізнавальні, а головне – корисні для здоров’я активності. Спортивні челленджі та змагання, пропаганда здорового харчування та креативні уроки, формування здорового простору, корисні опитування і максимальне поширення інформації про свою діяльність – ось далеко не весь перелік активностей миколаївських школярів.


Колесніченко Наталія, заступник директора Миколаївської гімназії №3, ділиться результатами участі у програмі: «Після програми ми повністю сфокусувались на здоров’ї. Програма побудована дуже мудро, але ми не відразу це зрозуміли. Коли почули, що треба здавати звіт кожні два тижні, то подумали: о ні, ще один звіт. Але завдяки цьому звітуванню ми тримали себе у фокусі. Таким чином ми кожні два тижні вдавалися в питання: що ще ми можемо зробити, щоб діти були здорові? Бо тільки так ми можемо щотижня запитувати себе. І розуміти сенс. Ми увесь рік говорили про здоров’я. Пройшли всі вебінари, до кожного з них зробили анкету, і всі вчителі їх проходили. Таким чином залучені були усі: одні тепер рахують калорії, інші ведуть щоденник харчування, ще інші стоять у планці. Все починається з самих вчителів, бо якщо ми самі цього не робимо, то як ми можемо залучити до цього дітей? На наступний рік у нас готовий план, розписаний по термінах, тому здорового способу життя у нас буде ще більше!».


Варто зазначити, що успіхи учнів позитивно вплинули не лише на них: здорові звички перейняли також вчителі, батьки та представники місцевої громади, що радо долучались до активностей протягом всього року. Причина такої популярності проєкту очевидна, адже корисні та здорові звички важливо прищеплювати із самого дитинства. А це – запорука здорового та щасливого майбутнього наших дітей.


Всеукраїнська програма «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» була започаткована і реалізується експертним українським Центром «Розвиток КСВ». Також підтримку програмі надає міжнародна організація Mondelēz International Foundation за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Восени стартує реєстрація на нові етапи програми, адже організатори переконані, що лише усім разом під силу залучити до здорового способу життя ще більше школярів і перетворити проект Healthy Schools на масштабний національний рух.


Немає коментарів: