четвер, 20 лютого 2020 р.

Музика для батьків й дітей - українська

Шістнадцятирічний син слухає їх музику майже з дитинства. Я чесно кажучи лише пару композицій розрізняв, сподобався текст пісень які були в ротаціях радіостанцій. І тут трапилось знайомство на брифінгу для преси з приводу презентації альбому Бумбокс "Таємний код: Рубікон".
Андрій Хливнюк, фронтмен гурту Бумбокс. На декілька голів вище (не фізично) ніж посередній рок-музикант. Тридцять п'ять років зустрічаюсь як журналіст з цією категорією,
багатьох поважаю, але...

Такого глибокого, змістовного спілкування з пресою, та особистої внутрішньої культури поводження, не зустрічав з часів середини 80-х у пітерській рок-тусовці. Бачиш, що Андрей не грає, коли відповідає, він так думає, йому - віриш.  Коли я запитав: "Чого бракує вітчизняним музикантам, які грають рок-н-рол?" Андрій майже миттєво відреагував:
- Навчання, 5 мов, наприклад! треба співати для різних світів, нашим гуртам..."
З жалем він констатував, що Україна протягом 20 сторіччя втратила багато своїх еліт, тому нагадувати треба завдання громадянам весь час. Зараз настав час шоу-бізу, але він від того не в захваті. Постає питання професіоналізму. Його громадянська позиція "зчитується" однозначно. Бумбокс з початку війни не виступає в РФ, вважаючи для себе гидкою справою виступати перед народом-агресором. Хоча всі економічні розрахунки кажуть що гурт був одним з хедлайнерів тамтешньої музики. Ну і що?

Вважаю, що за цю принциповість багато співгромадян поважають музикантів. Ну а молоді українці однозначно полюбляють їх творчість, бо вона - правдива, особистісна. Вже на концерті я на собі відчув драйв та харизму фронтмена. Так само було за день в Херсоні, та через день у Одесі. Бумбокс не дозволяє собі легковажні виступи. А контакт з залом - це, мабуть, їх фірмова "фішка".
Після п'ятихвилинних овацій по закінченню концерту музиканти знов заграли, Андрій схилившись вивів на авансцену п'ятирічну доньку моєї колишньої миколаївської студентки й заспівав на біс свій хіт!

Яке щастя, що батьки й діти в Україні слухають й люблять однакову музику!
Тур містами України продовжиться до кінця березня. Якщо ви ще не чули Бумбокс наочно - рекомендую.
С.Лиманов.
Фото А.Куцолабського


Немає коментарів: