середу, 12 лютого 2020 р.

Симпатичний герой з народу


В цій виставі зовсім немає статистів. Всі 32 виконавці виразно діють на сцені, навіть якщо немає реплік. Головні герої, як друзі, так й вороги. Велику за часом виставу зовсім не важко сприймати, тому що багато змін та дії. На 100% режисерська робота виконується всіма акторами на повну. Тіль (актор М.Юрченко) не ходульна роль, а дуже органічна. Навіть кат - симпатичний персонаж у виконанні (В.Маруженко). А як грає Рибника (зрадника) - Павло Чирва? Відмінно як і Олег Мамикін - батько Клаас, чий попіл як відомо "стучит" у груди головного героя.

Все це про прем'єру героїчної комедії "Легенда про Тіля" (п'єса Григорія Горіна), яка відбулась
8,9 лютого 2020 в Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії. Режисер-постановник: Максим Голенко, художник: Олеся Головач, пластичне рішення: Олена Хижняк, з.п.к.України.

Історія, яка повертає нас до XVI століття, у Фландрію, яка окупована Іспанією. Дотепник і пустун Тіль Уленшпігель завдяки своєму гумору протистоїть імперії, ворогам та життєвим обставинам. Сюжет як списано з сьогоднішнього протистояння України - імперськими зазіханнями РФ. може тому цей матеріал став дуже актуальним. Але повертаючись к виконанню завдань режисера акторами трупи, кожному руху чи репліці - віриш!

Вміє Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії дивувати. Може тому аншлаги тут друге десятиліття?

Завтра, післязавтра знов буде ця вистава - намагайтесь подивитись!(будуть зміни акторів)
В.Інгульский.
Фото Богдана Головченко.


Немає коментарів: