середа, 12 лютого 2020 р.

Перший миколаївський мітап


В Миколаєві днями стався не тільки перший сніг (цього року) а й мітап розробників та друзів WordPress. Не зважаючи на мороз багато молодих людей зібралось в пабі, хоча першу годину справді працювали, тобто спілкувались та слухали доклад без пива. Така форма співпраці між розробниками популярного програмного продукту, та маркетологами, користувачами, спеціалістами з продажів вже потрохи стає популярною.

Наш ресурс, зокрема поки тільки приглядається до WorddPressу, тому було цікаво подивитись та послухати адептів. Як в кожному з сегментів IT-ринку тут застосовують виключно професійну лексику, радо діляться своїми перемогами, та нажаль, не дуже відкриті до співпраці зі "суміжниками".
Що з цим робити?
Нічого. То є хвороба зростання. Коли продажі, а про них говорили тільки з позиції процедури СЕО будуть скорочуватись, розробники продуктів WordPress почнуть знайомитись з журналістами, архівістами, бібліотекарями та всіма, хто використовує їх софт в гуманітарних цілях. А треба б було на початку!
Були й незвичайні учасники мітапу


Є в мене історія, про то, як редакторка з 10 річним стажем в "глянці" була весь час майже заложницею своїх верстальників в одному популярному додатку. А коли їй показали як працювати з WordPress - вона народилась як креатор електронних сторінок. Купила завтра новий шаблон і вже більше ніж 5 років сама виробляє журналістський контент: від написання, фотографування до верстки та розміщення в мережі.
А ви кажете: навіщо той WordPress?!
Миколаївці, які дотичні WordPressу вирішили через місяць знов зібратись, а влітку може долучитись до глобальних світових мітапів. Ініціатива була від колишньої миколаївки, яка зараз працює як співорганізатор столичного мітапу. А ви кажете нащо молодим людям їхати з міста?! Щоб потім експортувати нову культуру додому.
С.Лиманов.


Немає коментарів: