пʼятницю, 10 січня 2020 р.

Піке інформаційної війни

Україна опинилась в центрі міжнародного конфлікту. Вітчизняний авіаперевізник втратив в небі над Тегераном своє судно через ракетний тероризм. Вночі 8 січня було атаковано рейсовий літак МАУ, який направлявся в Київ зі столиці Ірану. Очільники західних демократій, за даними своїх розвідок вказали на залпи з землі Ірану. Навіть вказали, що ракета була російського походження. Українська влада досі (10.00 - 10 січня) не відреагувала. Українські засоби масової комунікації з посиланням на світові інформагентства та групу он-лайн розслідувачів  Bellingcat, які вказують що пуск ракети відбувся з суверенної території Ірану.


Офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві заявив, що його країна вітає участь у розслідуванні катастрофи українського Boeing представників тих держав, чиї громадяни стали жертвами трагедії.
Саме в цей час в світовому та російському інфопросторі з'являються "правдоподібні" версії, що зенітна установка з якої був уражений український пасажирський лайнер була "вкрадена" в Сирії... Коротше кажучи, нові й нові версії цієї катастрофи будуть "плутати" сліди. Представник МАУ ще вчора представив факти, що літак був у відповідному стані, а екіпаж - досвідчений. Чорні скриньки, які нібито знайшли - частково уражені. Хто їх буде дешифрувати важливо!
Українські медіа сконцентрувались на емоційному висвітленні реакції суспільства, та  запізнілої реакції президента України, та його офісу. Вітчизняна прокуратура взагалі відкрила справу за фактом аварії, ніби персонал погано спрацював... Дивно, коли на зльоті влучає зенітна ракета!
Соціальні мережі повняться як фейками, так відчайдушними спробами вивести з інформаційного ураження очевидних винуватців.
Пікантність всієї ситуації ще в тім, що ураження літака МАУ трапилось через декілька годин після ракетного залпу іранців по базам в Іраку, де квартирують американські військові, які за словами їх президента Трампа "не постраждали".
167 людей, які перебували на борту рейсу Тегеран-Київ - загинули.
Зливи версій продовжуються. За допомогою інформації кожна зі сторін (навіть ти, що не видно) спробують виправити своє положення. В США - вибори президента у листопаді. Україна у стані неоголошеної війни з РФ, яка разом з Іраном під міжнародними санкціями.
Стало відомо, що ракет було випущено 2. На помилку - мало схоже!

С.Лиманов.
Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3169092


Немає коментарів: